Skateland staat op zijn kop tijdens Rotterdam Street Culture Week

Rotterdam Street Culture Week is het festival dat street culture in de brede zin van het woord programmeert, promoot en ontwikkelt. Het bekendste skatepark van Nederland organiseert van 3 tot en met 12 september diverse sportevenementen en opendagen voor verschillende rollersporten. Dit evenement biedt jong en oud de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de verschillende disciplines. Van skateboarden tot het NK BMX Freestyle, alles komt voorbij.  

Op vrijdag 3 september wordt de bomvolle week afgetrapt met Teenage Riot, het grootste internationale skateboardevent voor jongeren tot 18 jaar. Inmiddels zijn er al meer dan 150 inschrijvingen uit 10 verschillende landen. De internationale top van het skateboarden doet mee, dus wie weet zie je de toekomstig Olympisch kampioen aan het werk. Gedurende de hele week staat iedere dag in het teken van een ander evenement. Zo wordt er een speciale open training georganiseerd door de Rotterdam Roller Derby-dames én kan er gedanst en gerold worden op de Italo disco sound van Rotterdamse legende DJ David Vunk tijdens de Rotterdam Roller Rave.

NK BMX Freestyle
Na een succesvol debuut op de Olympische Spelen van Tokio, kan een Nederlands Kampioenschap BMX Freestyle natuurlijk niet uitblijven. Deze urban sport is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen en daar draagt Skateland graag haar steentje aan bij door hen een podium te bieden tijdens dit evenement. Tijdens deze editie worden de traditionele disciplines Street en Park gereden en er is sprake van een debuut: het onderdeel Flatland wordt dit jaar voor het eerst verreden. Het NK is de perfecte afsluiter van een week vol gave rollersporten.

Over Skateland
Skateland Rotterdam opende in 1999 haar deuren en is voortgekomen uit Skateland Den Haag. Skateland was in de beginjaren vooral populair als inline- en skateboardpark en in de loop der jaren hebben ook de BMX’ers en stunt steppers hun intrede gedaan. Jaarlijks ontvangt Skateland, te vinden in de wijk Feijenoord, zo’n 25.000 bezoekers en heeft het park  een belangrijke maatschappelijke functie gekregen. Het skatepark is opgedeeld in verschillende parcours en biedt ruimte aan zowel ervaren als onervaren rijders vanaf 7 jaar. Ook verzorgt Skateland lessen in de vier rollerdisciplines: skateboarden, inline skaten, BMX en stuntsteppen.

Programma en informatie
3 t/m 5 september                 Teenage Riot
6 september                          Rotterdam Roller Derby
7 september                          Skatedays- open dag skateschool
8 september                          Rotterdam Roller Rave
9 september                          Flatspot, Flappen & Tappen
10 t/m 12 september             NK BMX Freestyle