Rotterdam ondertekent speelstadovereenkomst voor WK 2022

Rotterdam is een van de drie Nederlandse speelsteden van het WK Volleybal Vrouwen in 2022. Peter Blangé en Michel Everaert tekenden hiervoor namens Rotterdam Topsport en de WK-organisatie de officiële speelstadovereenkomst voor het mondiale evenement.  


De handtekeningen van de directeur van Rotterdam Topsport en de directeur Sportontwikkeling en Evenementen bij de Nevobo werden symbolisch gezet tijdens het WK Volleybal Vrouwen onder 20 in Topsportcentrum Rotterdam.  
 
Everaert: “Met het WK voor Jong Oranje komen we qua beleving en organisatie alvast in de stemming voor het WK dat in 2022 naar Nederland komt. Ook voor deze talentvolle lichting is het WK Meiden een geweldige opwarmer, waardoor de overstap naar het echte Oranje alleen maar kleiner wordt en een enkeling misschien al deel uitmaakt van het WK-team van 2022.” 
 
Rotterdam is volgend jaar één van de drie speelsteden van het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen, dat van 23 september t/m 15 oktober plaatsvindt in Nederland en Polen. In de eerste ronde van het WK worden alle wedstrijden op Nederlandse bodem in GelreDome in Arnhem gespeeld. In de tweede fase, van 3 t/m 9 oktober, is Rotterdam Ahoy host van het volleybalspektakel. Vanaf de kwartfinales keren de teams weer terug naar GelreDome en haakt Apeldoorn, met het Omnisport als speellocatie, aan als speelstad.  
 
Het is de eerste keer dat Nederland een Wereldkampioenschap volleybal organiseert. Aan het WK doen 24 landen mee en worden in totaal 103 wedstrijden gespeeld. Er worden zo’n 200.000 toeschouwers verwacht. Het WK wordt georganiseerd door de Nevobo en sportmarketingbureau TIG Sports.  
 
Directeur Rotterdam Topsport, Peter Blangé, is verheugd het nationale vrouwenteam tijdens het WK in zijn stad te mogen ontvangen. “Het Nederlandse volleybal heeft een speciale band met Rotterdam. In het recente verleden hebben we fantastische evenementen mogen hosten zoals het OKT en het EK waar we met uitzinnig volleybalpubliek mooie wedstrijden hebben gezien. Momenteel spelen de toekomstige sterren hier in Topsportcentrum Rotterdam bij het WK Vrouwen onder 20. We zijn blij dat we met het WK Vrouwen 2022 in Rotterdam Ahoy hier een vervolg aan kunnen geven.” 
 
Volgens Michel Everaert is een WK zonder Rotterdam ondenkbaar: “Rotterdam Ahoy heeft al zoveel volleybalhoogtepunten opgeleverd dat het onlosmakelijk verbonden is met onze geschiedenis en onze volleybaltoekomst. We zijn dan ook heel blij met Rotterdam als speelstad. Daarnaast zal het WK een geweldige boost geven aan het Superclubprogramma, waarmee we samen met onder meer  Rotterdam volleybalclubs versterken zodat zij nog meer waarde bieden voor hun omgeving. Ook willen we met het toernooi een grote impuls geven aan thema’s op het gebied van gezonde voeding en bewegen.”