Red Bull BC One Holland Cypher

26 Sep 21

Ieder jaar strijden duizenden breakers wereldwijd om een plek in de BC One World Final. Tijdens de Red Bull BC One Holland Cypher strijden 16 B-Boys en 8 B-Girls op 26 september in Rotterdam om het laatste ticket voor het Red Bull BC One World Final in Polen te bemachtigen.

Breaking the records op de Olympische Spelen

Met Breakdance als nieuwe sport op het Olympische programma van 2024 groeit de populariteit van de sport. Nederland kan hier gaan scoren, wij staan namelijk bekend om goede B-Boys, B-Girls en crews zoals The Ruggeds en de Hustle Kidz. Breaker Menno van Gorp is de eerste danser die de Red Bull BC One World Final drie keer heeft gewonnen, in 2014, 2017 en 2019. Dit bewijst dat hij bij de wereldtop hoort, en een Olympische gouden plak zou de perfecte toevoeging zijn aan zijn prijzenkast.

Juryleden van wereldklasse

Dit jaar doet Menno zelf niet mee, maar is hij jurylid. Dit doet hij samen met B-boy Roxrite uit Amerika - wie bekend staat om het behalen van 100 breakoverwinningen op grote internationale toernooien- en de Franse B-Girl Sarah Bee. Zij zullen de deelnemers jureren op o.a. creativiteit, uitvoering en muzikaliteit. Hierbij letten ze bijvoorbeeld op de uitstraling van de danser en of dat matcht met de muziek, of ze de eigenheid van de danser terugzien en hoe er wordt gereageerd op "beat kills".

Oude bekende en nieuwe kanshebbers

Dit jaar heeft de line-up van alles wat. De oude bekenden die al hebben bewezen wat ze waard zijn versus wat nieuwe gezichten die iedereen kan gaan verrassen. De line-up is samengesteld door een deskundige jury en zal zorgen voor genoeg nieuwe en gave moves.