RMCSupplier

Rotterdamse Mobiliteit Centrale RMC BV

RMC is een regisseur van maatwerk mobiliteitsoplossingen. De geschiedenis van RMC, De Rotterdamse Mobiliteit Centrale, begint natuurlijk in Rotterdam. Niet vanuit een commerciële gedachte, maar omdat buurtbewoners met een mobiliteitsbeperking de aansluiting met de maatschappij dreigde te verliezen. Een wijkbus bood toen uitkomst. Dit succesvolle initiatief bleef niet onopgemerkt en is later uitgegroeid tot het Vervoer op Maat; een maatwerk vervoersoplossing voor kwetsbare Rotterdammers. In 2002 is de Rotterdamse Mobiliteit Centrale opgericht als joint venture van de RET en de RTC. Inmiddels is RMC uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam en een groot netwerk van vervoerspartners.

RMC is gespecialiseerd in maatwerk vervoersoplossingen voor kwetsbare doelgroepen, zoals WMO-vervoer, leerlingenvervoer en vervoer van en naar dagbestedingen. Daarnaast biedt RMC vervoersoplossingen die naadloos aansluiten op wensen van opdrachtgevers en natuurlijk passagiers, zoals vervoer bij grote evenementen, deelmobiliteit en vraagafhankelijk openbaar vervoer en fungeert RMC als flexibele schil voor OV-bedrijven. Wij houden technische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en lopen graag voorop, maar wij zijn er ons van bewust van vervoer mensenwerk is en blijft. RMC biedt haar klanten vrijheid, houdt hun leven in beweging en maakt hun wereld groter. Dat doen we kwalitatief hoogwaardig, veilig en volgens afspraak. Kortom: Mobiliteit is vrijheid.
 


Waarom vindt u het belangrijk om partner te zijn van Rotterdam Topsport?
RMC is van oorsprong een door en door Rotterdams bedrijf dat is ingesteld op het vervoer van vaak kwetsbare doelgroepen. Om die reden vinden wij het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn en in het bijzonder in onze thuishaven Rotterdam. Vanuit ons missie statement ‘Mobiliteit is vrijheid’ dragen wij bewegen, vitaliteit en dus ook sport een warm hart toe. In de samenwerking met andere organisaties gaan wij altijd op zoek naar manieren om elkaar te versterken. Wij zien in de samenwerking met Topsport bijvoorbeeld een kans om de verbinding te leggen tussen de kwetsbare groep reizigers, de opdrachtgevers en instellingen waar wij dagelijks onze uiterste best voor doen en het topsportklimaat dat Rotterdam Topsport faciliteert. Ook denken wij graag mee over diverse mobiliteitsvraagstukken en -oplossingen rondom topsport evenementen.

Wat zijn de raakvlakken tussen uw bedrijf en Rotterdam Topsport?
Elk op ons eigen terrein gaan wij voor de top en beogen wij in de samenwerking met partners elkaar te versterken. Vanuit ons credo ‘mobiliteit is vrijheid’ ondersteunen wij bewegen en sport natuurlijk van harte. En laten we de Rotterdamse roots niet vergeten.

Wat kan uw bedrijf betekenen voor andere partners binnen het netwerk?
Wij denken graag mee over diverse mobiliteitsvraagstukken en -oplossingen voor de andere partners binnen het netwerk. RMC kan partners volledig ontzorgen als integrale mobiliteitsaanbieder voor diverse vervoersvragen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Van een eenvoudige taxiservice tot een volwaardige ‘mobility-as-a-service’ (MaaS) oplossing: bij ons bent u aan het juiste adres.
 
 

Contactgegevens

Gerry Oosterbaan
Algemeen Directeur

g.oosterbaan@rmc-rotterdam.nl
06 - 5193 8417