SupporterInternational Lashing Service B.V.

International Lashing Service B.V.

Specialist in containers en stukgoed

International Lashing Service (ILS) bestaat sinds 1988. De hoofdactiviteit van het in de Waalhaven gevestigde sjorbedrijf is het vastzetten en losmaken van lading op zeeschepen (containers en stukgoed). Dat gebeurt rechtstreeks in opdracht van rederijen of via hun agenten, de cargadoors. Negentig procent van de activiteiten vindt in de Rotterdamse haven plaats. De overige tien procent heeft betrekking op de andere havens in Nederland, en een enkele keer zelfs over de grens (zoals Antwerpen en Genua). Ook door fabrieken wordt regelmatig een beroep gedaan op de specialisten van ILS. Bijvoorbeeld voor het veilig in containers vastzetten van bijzondere objecten, zodat tijdens het transport geen schade kan ontstaan.

Multifunctioneel inzetbaar
De ruim 350 medewerkers zijn ook in de haven multifunctioneel inzetbaar. Naast het sjorren laden ze zeeboten, strippen en stuffen ze containers en verplaatsen ze met vorkheftrucks lading op kades en in loodsen. Als opdrachtgevers daarom vragen, zorgt ILS zelfs voor de proviandering van schepen die de Rotterdamse haven aandoen. Het werk in de haven gaat 24 uur per etmaal door en dus is ILS een volcontinubedrijf. Inspelend op de wensen van de rederijen levert het bedrijf een round the clock-service, zeven dagen per week. ILS begint als de schepen afmeren en is pas klaar als ze vertrekken.

Wij vinden het belangrijk om deel uit te maken van het netwerk van Rotterdam Topsport.
- Gerard Baks -

Waarom vindt u het belangrijk om partner te zijn van Rotterdam Topsport?
Rotterdam Topsport heeft een groot netwerk van bedrijven in de regio Rotterdam en omstreken. Wij vinden het belangrijk om deel uit te maken van dit netwerk. Verder zetten wij ons graag op verschillende manieren in voor de sport. Zo zijn wij ook partner van het World Port Tournament Baseball, wat om het jaar in Rotterdam wordt georganiseerd. Daarnaast initiƫren wij al enkele jaren de Sophiatrappers. Deze zomer fietsen wij waarschijnlijk weer met de Sophiatrappers om geld op te halen voor het goede doel.
 
Wat zijn de raakvlakken tussen uw bedrijf en de topsportwereld?
De werknemers van International Lashing Service zijn goed te vergelijken met topsporters. Het los- en vastmaken van ladingen van zeeschepen, bijvoorbeeld containers en stukgoed, is fysiek zwaar werk. Onze werknemers moeten dus top fit zijn om hun werk te kunnen uitoefenen. Ze werken in 24-uurs diensten. Voordat we mensen aannemen moeten de sollicitanten eerst een toelatingstest doen. Dit is een kracht en uithoudingsvermogen training die ongeveer gelijk staat aan een legertest. Al met al zijn onze werknemers dagelijks bezig met topsport in hun werkgebied.
 
Wat kan uw bedrijf betekenen voor de andere partners binnen het netwerk?
International Lashing Service en Rotterdam Topsport werken al een lange tijd met elkaar samen, sinds 2000. Via het netwerk van Rotterdam Topsport en de Feyenoord Business Club zijn wij in contact gekomen met veel bedrijven. Met deze bedrijven doen wij vaker zaken, bijvoorbeeld met VLS voor de schoonmaak van het kantoor. Wij vinden relaties erg belangrijk.
 

Contactgegevens

Gerard Baks
Directeur

info@lashing.nl
010 - 428 42 00