SupporterEneco

Eneco

Maakt de technologie van morgen vandaag beschikbaar

Eneco zorgt voor het opwekken en leveren van duurzame energie die komt van windparken, warmte, biomassa, en zon. Samen met klanten en partners ontwikkelt Eneco betaalbare oplossingen die besparen en zelf opwekken mogelijk maken. Met als belofte ‘Welkom in de nieuwe wereld’, maakt zij de technologie van morgen vandaag al beschikbaar voor iedereen. Nationaal en internationaal bieden ze toegevoegde waarde aan consumenten en bedrijven met slimme producten en diensten. En ze leveren een maatschappelijke bijdrage door het opwekken en leveren van groene energie. Met de consistente koers zijn ze koploper op gebied van duurzaamheid en innovatie. Innovatieve voorbeelden zijn: Eneco WarmteWinner®, Zonnehub van Eneco™ en CrowdNett.
 
Eneco is gevestigd in Rotterdam en werkt aan een duurzame relatie met haar klanten en partners zowel binnen als buiten de regio. Zo is Eneco al 20 jaar sponsorpartner van Rotterdam Topsport. Een mooi voorbeeld is onze gezamenlijke partner Rotterdamse Studenten Roeivereniging Skadi waarbij Eneco een helpende hand heeft geboden in het verduurzamen van haar pand. Skadi ontvangt daarnaast ook ondersteuning van Rotterdam Topsport voor de topsportontwikkeling. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat Skadi in januari 2017 een Sportpluspredicaat heeft ontvangen: officiële erkenning voor maatschappelijke betrokkenheid.
 

Eneco is gevestigd in Rotterdam en werkt aan een duurzame relatie met haar klanten en partners zowel binnen als buiten de regio.
- Rene van der Tak

Waarom vindt u het belangrijk om partner te zijn van Rotterdam Topsport?
Eneco is gevestigd in Rotterdam en werkt aan een duurzame relatie met haar klanten en partners zowel binnen als buiten de regio. Eneco is al meer dan twintig jaar sponsorpartner van Rotterdam Topsport. ‘Wij steunen als echt Rotterdams energiebedrijf de Topsport in Rotterdam en omgeving en werken samen met andere bedrijven en sportorganisaties in de regio. Zowel Eneco als Rotterdam Topsport richten zich op het vertalen van maatschappelijk verantwoord ondernemen naar en voor het bedrijfsleven. Rotterdam Topsport is een krachtig en prachtig netwerk daarbij.
 
Wat zijn de raakvlakken tussen uw bedrijf en de topsportwereld?
Nieuwe energie verbindt ons in de breedste zin van het woord. In de wereld van topsporters draait alles om energie en resultaat. Zo ook bij Eneco, weliswaar op een ander vlak: wij kijken graag samen met onze klanten en partners naar slimme oplossingen om hun bedrijfsvoering te verduurzamen en energie te besparen.
Daarnaast hebben we allebei een missie die verder gaat dan onze regio. De missie van Rotterdam Topsport is het positioneren van Rotterdam, zowel nationaal als internationaal, als dé toonaangevende topsportstad van Nederland. Onze missie is ‘Duurzame energie voor iedereen’. We leveren elk op onze eigen manier een bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat ook heel mooi samen gaat.
 
Wat kan uw bedrijf betekenen voor andere partners binnen het netwerk?
Onze missie is duurzame energie van en voor iedereen. Een duurzame strategie stelt ook bedrijven in staat kosten te besparen en concurrenten voor te blijven. Daarom zoeken we graag samen met andere organisaties naar slimme oplossingen om hun bedrijfsvoering te verduurzamen en energie te besparen. Of een onderneming nu net begint met het vergroenen of juist al een voorloper is. Wij helpen graag met de volgende stap. Innovatieve voorbeelden zijn: Eneco WarmteWinner®, Zonnehub van Eneco™ en Zakelijk Laden.
 

Toon van Eneco

Contactgegevens

Rene van der Tak
Account adviseur

rene.vandertak@eneco.com
06 - 5351 4829