ToppartnerRotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport omarmt na Rotterdam Topsport ook CTO Metropool

Op woensdag 26 september is de officiële kick-off van het Centrum voor Topsport en Onderwijs Metropool Den Haag – Rotterdam – Dordrecht. Die vindt plaats op Rotterdam The Hague Airport. Dat is niet toevallig: de luchthaven is een van de eerste en voornaamste sponsors van het CTO Metropool. Die verbintenis loopt via Rotterdam Topsport, dat al jaren gesteund wordt door Rotterdam The Hague Airport. Onderdeel van die afspraak is dat de luchthaven onlangs van Supporter tot Toppartner ‘promoveerde’.

Rotterdam Topsport is nauw betrokken bij het CTO Metropool Den Haag – Rotterdam – Dordrecht. Dat is een van de vijf Centra voor Topsport en Onderwijs verspreid over Nederland. In CTO Metropool werken de steden Den Haag, Rotterdam en Dordrecht, sportkoepel NOC*NSF en de sportbonden Nevobo en het Watersportverbond samen om sporters een optimale combinatie tussen werk of studie en trainen te bieden. Er is een compleet onderwijsaanbod, dat op maat is te volgen zodat topsporters en talenten hun ideale opleiding binnen de regio kunnen volgen, afgestemd op hun sport, trainingen en wedstrijden.

Het CTO Metropool heeft de topsportprogramma’s voor zeilen en beachvolleybal toegewezen gekregen en coördineert ook de programma’s van de regionale talentencentra in Zuid-Holland. Het CTO Metropool wordt gevestigd op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De ambitie is om in de toekomst meer topsportprogramma’s aan te bieden. In Rotterdam is bijvoorbeeld al aandacht voor instroomprogramma’s atletiek, basketbal, boksen, honkbal, judo, roeien en volleybal.

Toegangsdeur voor evenementen

De support aan het CTO past bij de rol en de functie die Rotterdam The Hague Airport heeft in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Ron Louwerse: “Alle radertjes passen goed in elkaar. We zijn verbonden met de regio en proberen van nóg meer betekenis te zijn; voor de bedrijven en de inwoners. En dus ook voor de sporters.”

De link met topsport is logisch, maakt Ron Louwerse duidelijk. “Al was het maar doordat we bij veel van de internationale evenementen een van de toegangsdeuren zijn om hier te komen; voor deelnemers, officials en toeschouwers. Ook Feyenoord vliegt via ons als ze Europees spelen.”

“Dat we al zo lang partner van Rotterdam Topsport zijn, heeft verder te maken wat zij presteren. Voor de sport en voor de stad. Daarnaast is het een gedegen organisatie met een positief imago en een mooie uitstraling. Wie hoort daar nu niet graag bij?”

Ruimte voor innovatie

“Vanuit onze maatschappelijk betrokkenheid zoeken we actief naar verbinding. Bijvoorbeeld met het bedrijfsleven, het onderwijs en kennisinstellingen. We zetten ons in voor innovatie… We willen een innovatiecentrum zijn. Dat is onderdeel van onze strategie. We hebben er ook programma’s voor, samen met partners als de gemeente Rotterdam en de TU Delft. We bieden bijvoorbeeld ruimte voor experimenten, je kunt als bedrijf nieuwe producten uitproberen, die bij succes kunnen uitbreiden naar grotere vliegvelden.”

Verbouwing

De betrokkenheid komt ook tot uitdrukking in de bouwwerkzaamheden op het luchthaventerrein. “Waar mogelijk, en met inachtneming van de regels voor Europese aanbestedingen, kiezen we bij voorkeur voor Rotterdamse architecten, aannemers en leveranciers. Zodat de investeringen zoveel mogelijk ten gunste komen van bedrijven en mensen uit de regio.”

Rotterdam The Hague Airport is druk aan het verbouwen. Ondertussen draait de luchthaven ook in de drukke zomerperiode op volle kracht door. De vertrekhal is gesloopt en wordt vervangen door een nieuwe: groter en hoger. “We hopen hem na de zomer van volgend jaar in gebruik te kunnen nemen. Tot die tijd is het een beetje behelpen. Alhoewel veel reizigers de tijdelijke vertrekhal – gebouwd door Losberger de Boer, óók Toppartner van Rotterdam Topsport – zó mooi vinden dat ze denken dat dit de nieuwe al is.”