Hotel New YorkInterview

Hotel New York

Hotel New York: al 25 jaar icoon van Rotterdamse haven en horeca

Op 5 mei bestaat Hotel New York 25 jaar. Het icoon van de Rotterdamse haven en horeca is niet meer weg te denken uit de stad. Dat veel mensen het gebouw, de locatie en het hotel in hun hart hebben gesloten, merkte General Manager Roel Dusseldorp in de aanloop naar het jubileum: “We hebben zó veel enthousiaste reacties gekregen; van gasten, van media, van collega’s uit de horecawereld… Geweldig!’

Museum Rotterdam brengt op een bijzondere manier een ode aan het hotel-restaurant: de expositie ‘Hotel New York - Story of pioneers’. De officiële opening op 3 mei geldt als hoogtepunt van de viering van het jubileum. De expositie is te bezoeken tot 1 november.
“Maar er is meer”, vertelt General Manager Roel Dusseldorp. “Op 5 mei, onze verjaardag, is er live muziek bij Hotel New York, komt er een speciale jubileumstroopwafel en een jubileumgebakje en hotelgasten die op 5 mei overnachten,  ontvangen een cadeautje op de kamer. Maar daarna is het back to business. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dát is ook Hotel New York.”

 

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dát is ook Hotel New York.
- Roel Dusseldorp -

Deze zomer staat bovendien een grote verbouwing gepland: “We gaan de 27 kamers in de achterbouw renoveren. Die zijn acht jaar geleden voor het laatst onder handen genomen; dus dat is best al weer snel. Maar de badkamers zijn aan de beurt en daarom pakken we de complete kamers maar meteen aan.”

NY Basement

HNY Roel Dusseldorp.jpg

Dusseldorp werkt sinds 2009 bij Hotel New York, dat onderdeel is van Westcord Hotels. Drie jaar later werd hij General Manager. “Bijna negen jaar ben ik hier al. De tijd vliegt als je hier werkt. Een goed teken, toch? Er zijn veel collega’s die hier nog veel langer werken: tien, vijftien jaar, zelfs een aantal al sinds de opening. Het voelt als thuis. Gelukkig, want ik ben vaker hier dan thuis. Dan kun je het maar beter naar je zin hebben.” Onder Dusseldorps leiding opende in november 2015 NY Basement. Het fine dining-restaurant, gesitueerd in de kelder, is ingericht in de stijl van 

het New York uit de jaren 30 en heeft een exclusieve kaart. “We spreken daar een ander publiek mee aan. De sfeer is anders: intiemer en rustiger. NY Basement is populair bij fijnproevers, bij zakelijke gasten en bij liefhebbers van een heerlijke originele cocktail.”

Het werkt

Tijdens het SportFilmFestival Rotterdam dat deze maand even verderop bij LantarenVenster plaatsvond, had NY Basement een bijzondere functie. Hier ontving Rotterdam Topsport, dat het evenement organiseerde, alle VIP’s. Hotel New York is sinds 2017 partner van Rotterdam Topsport. “Een mooie kans om onze restaurantfunctie onder de aandacht te brengen. En het werkt: heel wat bedrijven uit het netwerk komen hier regelmatig met relaties. Met maar 72 kamers en een hoge bezettingsgraad is de ruimte beperkt om sportploegen of grote delegaties te ontvangen bij evenementen. Daar zitten trouwens ook uitstekende andere hotels voor in de sponsorgroep van Rotterdam Topsport.”

Vorig jaar zomer verbleven wel de Nederlandse volleybaldames een week lang in het hotel. “Dat was zonder Rotterdam Topsport niet gelukt. Als volleyballer vond ik dat hartstikke leuk. We hebben ze toen echt verwend en de dames lieten zich niet onbetuigd op social media. Dat was goede PR voor ons.” In september 2017 was Hotel New York in samenwerking met Rotterdam Topsport gastheer van het Ondernemers Ontbijt Rotterdam, toen het WK Triathlon letterlijk voor de deur startte. Begin dit jaar vond ook een Fris & Fruitig netwerkontbijt van Rotterdam Topsport in NY Basement plaats. “Tijdens dit ontbijt presenteerden Museum Rotterdam en Hotel New York de plannen voor de expositie. Iets waar we ongelofelijk trots op zijn!”

HNY Voorkant.jpg