SupplierInterviewGolfcenter SeveJacob FrimaSponsorpartners

Animo voor Rotterdam Topsport Golfdag en golflessen blijft groeien

Op dinsdagavond is Golfcenter Seve het ‘clubhuis’ van Rotterdam Topsport. Dan volgen tientallen (sponsor)partners en andere relaties van zeven tot acht uur de populaire groepslessen. Met voor- en achteraf volop gelegenheid om te netwerken. Op 17 september start de vijfde wintercursus. Met wéér meer deelnemers. Golfprofessional Jacob Frima verklaart het succes.

Jacob Frima is niet alleen een van de golfpro’s die de lessen week in week uit verzorgen. Als regelaar achter de schermen bij Golfcenter Seve organiseert hij, in samenwerking met Fred van Duijvenbode en Diana Schultz van Rotterdam Topsport, ook de winter- en zomercursussen. De jaarlijkse Rotterdam Topsport Golfdag regelt hij samen met Simone de Mos. Dat succesnummer staat dit jaar gepland op maandag 9 september.

Rotterdam Topsport Golfdag
“Dan komen er weer ruim honderd mensen. De meesten doen mee aan het toernooi; de anderen kunnen via de Golf Experience kennismaken met de sport. En daaromheen is er een afwisselend programma met uiteraard uitstekend eten en drinken.” Dit jaar komen er diverse andere sporten aan bod. Op 9 september staat de Rotterdam Topsport Golfdag namelijk in het teken van de campagne waarmee Rotterdam Topsport en het bedrijfsleven de Rotterdamse sporters steunen op weg naar de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Enthousiast over golf
De Rotterdam Topsport Golfcursus op Seve was een idee van Fred van Duijvenbode en Seve-manager Marco Kestens, vertelt Jacob. “We zijn het eerste jaar met drie groepen gestart. Afgelopen winter waren het er zes, met 45 mensen. En bij de zomercursus hadden we twee extra groepen met beginners; allemaal nieuwe deelnemers.”

MD9_2009.jpg

Voor Golfcenter Seve is dat gunstig, erkent Jacob. “Maar ook voor golf in het algemeen.” Hij heeft zijn hart verpand aan de sport en heeft een missie: “Ik wil mensen enthousiast maken voor golf en ervoor zorgen dat degenen die eraan beginnen het ook blijven doen. Omdat het zó leuk en uitdagend is. En iedereen kan het doen, ongeacht je leeftijd, sportervaring of achtergrond.”
 
Betere band
“Het wérkt en iedereen vindt het reuzegezellig. Het is een hechte club mensen. Die nog steeds blijft groeien. Bijna iedereen van vorig jaar doet komende winter weer mee.” Het samen golfen is een effectieve en aangename vorm van netwerken. “Als je bijna wekelijks met elkaar sport, krijg je een betere band dan in een gewone businessclub. Het is persoonlijker; je ziet de deelnemers ook buiten de lessen om samen golfen… en ook zakelijk of privé met elkaar omgaan.” De aangename sfeer bij Golfcenter Seve draagt zeker bij aan het enthousiasme. “Als ik dat zeg, is het een beetje ‘wij van WC Eend…’, maar ik hoor inderdaad altijd positieve verhalen over de voorzieningen, de pro’s, de keuken en de bediening. Het gaat om het totale plaatje.”
 
Nieuwe elementen
Om de lessen – ook voor degenen die al voor de vijfde keer meedoen – interessant te houden, voeren Seve en Rotterdam Topsport komende winter een aantal veranderingen en nieuwe elementen in. Zo komen er naast de gewone lessen van één uur combinatielessen van twee uur. Jacob: “Samen met deelnemers van andere groepen en ook met andere pro’s. Met challenges voor een beetje gezonde competitie. Gezelligheid is belangrijk, maar iedereen wil toch ook winnen…”