Yoerie van Keulen

Yoerie van Keulen is accountmanager bij FaberExposize en gespecialiseerd in city dressing en event dressing. Het internationale fullservice ‘signbedrijf’ nam op 1 januari 2014 Shipmate Vlaggen over en kreeg daar als bonus het Supplierschap van Rotterdam Topsport bij. Tot groot plezier van Yoerie, die al in zijn Shipmate-tijd ervoer hoe prettig en lonend de samenwerking met Rotterdam Topsport is bij projecten en evenementen. “Wij zijn nog steeds erg blij met onze verbintenis.”

1) Wat doen jullie eigenlijk?
“Wij doen signing in de breedste zin van het woord: alles wat te maken heeft met binnen- en buitenreclame. Van print op folie, textiel of hard materiaal tot spandoeken, banieren en vlaggen. In zijn huidige vorm is de organisatie ontstaan door het samengaan van Faber, dat van origine een vlaggenproducent was, en Exposize, dat allerlei vormen van branding en zichtbaarheid verzorgde.”

2) Waar zijn jullie op dit moment druk mee?
“Nu met van alles. Maar het is niet zo meer zo hectisch als een groot deel van het jaar. Vooral in de maanden juni, juli en augustus hadden we het erg druk. Met als klap op de vuurpijl de Volvo Ocean Race. Niet alleen met de finish in Den Haag, maar we waren verantwoordelijk voor de aankleding van alle havens die de schepen aandeden, wereldwijd. Dat was echt een megaklus. Helemaal doordat we alles in tweevoud moesten produceren, want tijdens de feestelijkheden in de ene haven moesten de voorzieningen voor de volgende etappeplaats al worden opgebouwd. Zo leuk en gaaf om te mogen doen… Alles wat wij in huis hebben, kwam aan bod. Toen ik in Scheveningen rondliep, voelde het als één grote showroom voor ons.”
 
3) FaberExposize is, via Shipmate, één van de trouwste sponsorpartners van Rotterdam Topsport. Bevalt de samenwerking nog steeds goed?”
“Absoluut! Ik zou niet anders willen. Er zijn natuurlijk nog veel evenementen waar wij niet bij betrokken zijn. Ook in Rotterdam. In Rotterdam Topsport hebben we een uitstekende ambassadeur. Een goed voorbeeld van die samenwerking is dat we, na jaren, weer de aankleding van de stad mogen verzorgen voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Gerda IJff was bij ons op de koffie om kennis te maken met een nieuwe collega, hoorde dat ik die opdracht heel graag wilde doen en heeft een goed woordje voor ons gedaan. Binnen drie weken was het geregeld.”

4) Wat is je favoriete evenement waar Rotterdam Topsport bij betrokken is/was?
“Dat is, niet toevallig, het ABN AMRO-toernooi. Ik tennis zelf namelijk ook. Ik vind het een heel gaaf evenement. Ik ben er elk jaar wel bij. Ik maak altijd graag gebruik van de uitnodiging van Rotterdam Topsport. Ook de Zesdaagse vind ik heel bijzonder. Het wielrennen doet me niet zo veel, maar de sfeer spreekt me erg aan.”
 
 5) Hoe belangrijk is sport eigenlijk voor FaberExposize zelf?
“Sport is voor ons zeer belangrijk… Veel beleving, dynamiek en spanning. Onze producten versterken juist die beleving. Sport is dus bij uitstek een wereld die bij ons past.”