5 vragen aanNOVOTEL Rotterdam BrainparkThea van de MeerendonkSponsorpartners

Thea van de Meerendonk

Wij stelden vijf vragen aan Thea van de Meerendonk, General Manager van Novotel Rotterdam Brainpark.
Bedrijf: Novotel Rotterdam Brainpark

Thea van de Meerendonk is een warm pleitbezorger van Rotterdam Topsport. Als General Manager van Novotel Rotterdam Brainpark ziet ze dat de gezamenlijke inspanningen van Rotterdam Topsport, de gemeente en sponsorpartners resulteert in het aantrekken van sportevenementen. “Daar profiteert de hele stad van. Ook het bedrijfsleven. Daarom dragen wij daar als hotel van harte ons steentje aan bij.

1) Waar zijn jullie op dit moment druk mee?
“Met de opmaat naar de zakelijke periode. Rond deze tijd schakelen we elk jaar over van de zomer met voornamelijk recreatieve gasten naar het najaar met vooral zakelijke gasten. Hoe je de gasten ontvangt, hoe de kamers opgemaakt worden… dat verschilt nogal en dat heeft een behoorlijke impact op onze organisatie. Een hotelkamer die door een gezin bezet wordt, met drie of vier personen, is nu eenmaal anders dan een kamer voor een zakenman die alleen verblijft. We hadden deze zomer trouwens ook deelnemers van het EK Zitvolleybal in huis, dat in Rotterdam plaatsvond.”

2) Ook dit jaar trekt Rotterdam weer meer bezoekers uit binnen- en buitenland. Merken jullie dat? Zijn jullie al plannen aan het maken voor een paar extra verdiepingen?
“De bezettingsgraad is hoger. Het gaat prima. We kunnen met z’n allen in Rotterdam spreken van een goed jaar en het perspectief voor 2019 is ook gunstig. Maar extra etages is geen optie. We zijn al één van de hogere gebouwen op Brainpark. We kijken altijd welke mogelijkheden er zijn; dat hangt natuurlijk ook af van de gemeente.”

3) Novotel Brainpark is al jaren partner van Rotterdam Topsport. Wat is het geheim van die lange en nog steeds succesvolle samenwerking?
“We staan er voor de volle honderd procent achter. Als we Rotterdam Topsport niet zouden hebben, halen we als stad de bids niet meer binnen. Dat doen we met z’n allen. Zij moeten de steun krijgen – ook financieel – om grote sportevenementen naar Rotterdam toe te halen. Daar dragen we graag ons steentje aan bij. In ruil draagt Rotterdam Topsport partners voor aan organisatoren en sportbonden. Als één van de topsporthotels profiteren wij daar op onze beurt dan weer van.”
 
4) Wat is je favoriete evenement waar Rotterdam Topsport bij betrokken is/was?

“Het WK Shorttrack vorig jaar winter in Ahoy vond ik heel bijzonder. Heel dynamisch en levendig. Ik hoop dat zoiets in de toekomst weer lukt. Van de jaarlijkse events spreekt het ABN AMRO-tennistoernooi me altijd aan – een steady factor binnen Rotterdam. Net als het CHIO. Terwijl ik niets met paarden heb, kijk ik altijd uit naar het CHIO. Dat zegt eigenlijk genoeg. Het is gewoon een mooi evenement.”

5) Hoe belangrijk is sport eigenlijk voor Novotel Brainpark zelf?
“Binnen ons hotel doen we best veel. Vaak samen als collega’s. Zo hebben we vorig jaar met een team meegedaan met de Harbour Run. De kwartaalbijeenkomsten waarop we intern informatie uitwisselen, combineren we elke keer met een sessie waarbij sport en/of bewust omgaan met je lichaam aan bod komen. Van mindfulness tot bootcamp of het belang van gezonde voeding. We hebben ook eens een trappenrace in het hotel gehouden. Zeventien etages omhoog rennen en dan weer omlaag in zo’n snel mogelijke tijd. Het enthousiasme en de strijd zijn mooi om te zien. Zo leer je elkaar ook eens van een andere kant kennen.”

Vijf Vragen Thea van de Meerendonk Novotel Trappenrace collage 2017.jpg