5 vragen aanBDOMarc GroenenSponsorpartner

Marc Groenen

Wij stelden 5 vragen aan Marc Groenen, partner bij de Rotterdamse vestiging en verantwoordelijk voor de adviesafdeling.

Bedrijf: BDO Accountancy & Bedrijfsadvies
Aantal medewerkers: ruim 160 accountants, belastingadviseurs en consultants
Partner van Rotterdam Topsport sinds: 2016

1) Waar zijn jullie op dit moment druk mee?
“Het is jaarrekeningentijd. Vaste prik voor accountants in deze tijd van het jaar. Daarnaast, en dat speelt nu al een poosje, is het druk met de begeleiding en advisering van startende en doorstartende ondernemers. En de financieringsvraagstukken die daar bij horen. Daar halen wij met onze afdeling ook de kick uit; als je kunt helpen mooie pareltjes neer te zetten.”
 
2) Komt dat door de economische groei?
“Ja. Een absolute plus van de huidige situatie is dat geld geen probleem is. Voor een goed idee is altijd wel aan kapitaal te komen. Tegelijkertijd zien we dat heel veel IT-gerelateerde concepten die in de achterliggende jaren zijn bedacht en verbeterd nu tot bloei komen. Bijvoorbeeld doordat er kansrijke toepassingen voor consumenten ontwikkeld worden. Daardoor kunnen bedrijven nu oogsten wat ze de afgelopen jaren hebben gezaaid.”
 
3) BDO is nu anderhalf jaar partner van Rotterdam Topsport. Hoe bevalt dat?
“Het bevalt prima. Het is een leuk netwerk, met leuke mensen en partners. Het werkt, is praktisch en je komt op leuke events. We hebben vorig jaar bijvoorbeeld een week de unit van Rotterdam Topsport kunnen gebruiken tijdens het ABN Amro-tennistoernooi om eigen relaties te ontvangen. Onze kennis hebben we ook kunnen inzetten, voor de financiële en fiscale begeleiding van een topsportster die bij het Olympisch Netwerk is aangesloten.”
 
4) Welk aan Rotterdam Topsport gerelateerd evenement maakte de meeste indruk op je?
“Ik speel zelf golf en heb genoten van de Rotterdam Topsport Golfdag. Mijn eerste, maar hij is elk jaar, vlak na de zomervakantie heb ik begrepen. Top georganiseerd! Ik ben er dit jaar zeker weer bij.”
 
5) Hoe belangrijk is sport voor BDO en de medewerkers?
“Zeer belangrijk. We hebben een zittend beroep en bewegen is noodzakelijk. Binnen BDO stimuleren we mensen om te sporten. Zo kunnen ze tegen sterk gereduceerd tarieven naar de fitnessclub en we hebben onze eigen voetbaltoernooien. Sport is ook belangrijk voor de sfeer op kantoor. Je kunt hier in de pauze samen darten en tafeltennissen. We groeien, landelijk en ook met de Rotterdamse vestiging. Een remmende factor is de beschikbaarheid van goede kandidaten op de arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk personeel tevreden te houden en nieuwe collega’s te werven. Als iedereen happy is, stralen we dat uit naar potentiële sollicitanten én naar klanten.”