OVER ROTTERDAM TOPSPORT

Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het faciliteren van TeamNL topsportprogramma’s, het ondersteunen van topsportverenigingen en talentcentra en is betrokken bij plannen voor het realiseren van topsportaccommodaties.

Onze ondersteuning verhoogt de medaillekansen voor sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt. We stellen alles in het werk om Rotterdam, zowel nationaal als internationaal als dé toonaangevende topsportstad van Nederland te positioneren.

Peter Blangé.jpeg

DURVEN DROMEN

Na de opening van de TeamNL turnhal in 2021 zijn er een aantal grote dromen die Rotterdam Topsport heeft voor de komende jaren. Dromen waarbij topsport op nummer één staat, zoals het realiseren van een TeamNL Topsportprogramma voor de Nederlandse dames turners en de vechtsporters, de organisatie van de Grand Départ van de Tour de France in 2024 en overkoepelend zullen we er alles aan doen om Rotterdam te positioneren als Wereldse Topsportstad waar de ambities geen grenzen kennen.

ZONDER DROMEN KUN JE NOOIT VER KOMEN.

Als ik op zomaar een decemberdag in 2026 bij ons kantoor in Topsportcentrum Rotterdam arriveer, zit ik glunderend achter het stuur. Wat ik zie, stemt me intens gelukkig. Het vergezicht dat we in 2021 durfden te schetsen, is een prachtig kunstwerk geworden.

- Peter Blangé -

WERELDSE TOPSPORTSTAD

_DSC2568[11].jpg

Rotterdam heeft alle reden om trots te zijn op haar positie als toonaangevende topsportstad. Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Evenementen worden door het Rotterdams gemeente- bestuur gezien als middel om te zorgen voor levendigheid, trots, plezier en samenzijn. Ook de gunstige effecten op de werkgelegenheid, de economische impuls en citymarketing zijn essentieel. Deze sterke basis benutten we om de positie als veelzijdige, wereldse topsportstad de komende jaren te verstevigen en topsportevenementen (nog) strategischer in te zetten om de impact te vergroten.

Hoogwaardige topsportevenementen zorgen voor een bruisende stad waar bewoners en bezoekers geïnspireerd worden en zich vermaken. Maar ze leiden ook tot internationale bekendheid en economische en maatschappelijke impact.

STAD VAN TOPSPORTERS

Rotterdam investeert verder in een professioneel topsportklimaat met uitstekende topsportfaciliteiten. Topsporters en talenten kunnen hier excelleren, voelen zich thuis en staan midden in de Rotterdamse samenleving. We geloven in een stad die sporters en talenten de kans geeft in hun eigen omgeving door te stromen naar de top om vervolgens met hun sportprestaties weer andere sporters en talenten te inspireren.

Rotterdam heeft in 2026 haar prominente positie in de landelijke topsportinfrastructuur waargemaakt. Niet alleen op het gebied van evenementen, maar bovendien als thuisbasis voor TeamNL topsportprogramma’s, die ook toegankelijk zijn voor talenten uit eigen stad en die we benutten ter versterking van de breedtesport. Onze topsportaccommodaties en trainingsfaciliteiten behoren tot de top van Nederland. Dit alles zorgt ervoor dat topsporters en talenten Rotterdam als de ultieme trainingsstad zien waar ze, midden in de maatschappij, het uiterste uit zichzelf kunnen halen op hun weg naar prestaties. Rotterdam is in 2026 een stad voor én van topsporters.

_VD27858 - verkleind.jpg

TOPSPORT VOOR DE STAD

010moves18-33.png

De stad is er niet alleen voor de topsport, topsport is er ook voor de stad. Voor veel mensen is topsport van betekenis en zij onderkennen de maatschappelijke waarde ervan. Waar topsport enerzijds dé uitdaging is voor de topsporter zelf, is topsport er anderzijds om mensen te vermaken, te inspireren en waarde toe te voegen aan de samenleving.

Topsport draait vandaag de dag niet alleen meer om de prestaties van de sporters en de organisatie van topsportevenementen. Voor Rotterdam is topsport het middel bij uitstek om de stad op de kaart te zetten, maar het fungeert ook als katalysator voor de breedtesport en als inspiratie voor talent. Daarnaast is de indrukwekkende evenementen- kalender een zeer succesvol instrument voor de economische spin-off en de citymarketing van de stad.

Lees nu het RTSMGZ

RTSMGZN is een uitgave van Rotterdam Topsport. Het is de uitwerking van ons strategisch beleidsplan voor 2021 - 2026 en de dromen en ambities die we samen met onze partners in de stad najagen.

De medewerkers van Rotterdam Topsport
Het team van Rotterdam Topsport bestaat uit 12 medewerkers, ieder met een eigen specialisme maar allen met passie voor de sport en de stad! Maak kennis met ons team via onderstaande link.

Maak kennis met ons team