Dwayne KempHEROOp weg naar Tokyo

Mijn verhaal

Ik wil mij graag even aan u voorstellen, mijn naam is Dwayne Kemp, slagman van Curaçao Neptunus en verknocht aan Rotterdam. Ik begon met honkbal op vijfjarige leeftijd bij de toenmalige hoofdklassevereniging ADO in de jeugdopleiding. Inmiddels heb ik overal in de wereld gespeeld en ben ik onderdeel van het Nederlands team waar ik al meer dan 130 interlands mee heb gespeeld en veel medailles heb gehaald. In 2009 en 2017 deed ik mee aan de World Baseball Classic, hét belangrijkste landentoernooi in het honkbal! In Australië werd ik afgelopen jaar beste tweede honkman met de meeste honkslagen van de league. Daarnaast won ik in Nederland de award voor beste slagman van de Hoofdklasse. Waar ik nu nog van droom? Een medaille halen op OS 2020 in Tokyo. Dat móét gewoon!

Ik ben trots onderdeel te mogen zijn van de 50 potentiële Rotterdamse (Para)Olympiërs. Of we nu in Rotterdam studeren, trainen, wonen of geboren zijn, we hebben allemaal één ding gemeen; de stad is ons thuis!

Erelijst Dwayne Kemp
Onderstaande erelijst bevat de medailles die Dwayne Kemp gehaald heeft met het Koninkrijksteam, waar hij al meer dan 130 interlands mee heeft gespeeld. Naast deze medailles deed hij in 2009 en 2017 mee aan de World Baseball Classic, het belangrijkste landentoernooi in het honkbal! Aan dit toernooi doen de beste honkballers mee. Dwayne: "Het is een eer dat ik twee keer aan dit toernooi heb kunnen deelnemen!"

Erelijst Dwayne.png