010-puntenplanTop- en breedtesport

010-puntenplan

In navolging op het TeamNL topsportprogramma turnen heren hebben we met alle betrokken partners afspraken gemaakt om de turnsport in de regio een boost te geven. 

Zo krijgen trainers en bestuurders van verenigingen advies en ondersteuning. Ook worden programma’s opgezet voor basisscholen om kinderen kennis te laten maken met de turnsport en hen letterlijk in beweging te brengen. Op die manier profiteert de hele turnpiramide van de investeringen en inspanningen en kunnen meer talenten doorstromen.

Presteren op het hoogste niveau. Dromen waarmaken. Dat is waar Rotterdam sterk in is. We blijven ons inzetten om met sport te verbinden. Omdat zowel topsport als breedtesport goed zijn voor de stad, de economie en de inwoners. Dat doen we door ruimte en support te geven aan evenementen, verenigingen, sporters, talenten en topsportprogramma’s.

Naast het 010-puntenplan turnen, willen we dit 010-puntenplan ook in de toekomst bij andere sporten realiseren.

 

Het turnprogramma is een prachtig voorbeeld van hoe we in Topsport Metropool top- en breedtesport aan elkaar willen verbinden.

Logobalk partners 010-puntenplan turnen.png

Wat is de rol van Rotterdam Topsport binnen het 010-puntenplan?

Met de betrokken partners hebben we de 10 punten uit het 010-puntenplan opgesteld en de verantwoordelijkheid verdeeld, onderstaand lees je meer over de punten waar wij als Rotterdam Topsport bij betrokken zijn en/of verantwoordelijk voor zijn.

Wil je het hele 010-puntenplan lezen, download hem hier

TeamNL Topsportprogramma Turnen Heren
Sinds 1 september 2021 huisvesten en faciliteren we de dagelijkse trainingen van het TeamNL turnprogramma heren Senioren, S-1 en S-2 in Rotterdam.

 
Toptu​rnhal
In september 2021 is een unieke top trainings- en wedstrijdhal voor heren en dames geopend in Topsportcentrum Rotterdam.

Talentontwikkeling
We organiseren gezamenlijke trainingen voor talentvolle Rotterdamse turners en turnsters. Hierin is extra aandacht voor het scouten van jongens bij schoolprogramma’s en verenigingen.
 
Ambassadeurs
De topturners gaan zich inzetten om zichzelf en de sport zichtbaarder en bekender te maken in de stad, op scholen en bij verenigingen.
 
Cross-Overs
De diverse turnentiteiten werken samen met andere sporten zoals breakdance en freerunning, waarbij de programma’s elkaar versterken en nieuwe vaardigheden spelenderwijs ontstaan.