BeachvolleybalEK BeachvolleybalSS Rotterdam

EK Beachvolleybal 2018

Van 15 t/m 22 juli stond Nederland in het teken van het DELA EK Beachvolleybal 2018. De beste mannen- en vrouwenteams uit Europa kwamen naar Rotterdam, Den Haag, Apeldoorn en Utrecht om te strijden om het Europees Kampioenschap.

De unieke locatie voor het ss Rotterdam op het Katendrechtse Hoofd bood alle ruimte voor een stadion met een capaciteit van 2.000 toeschouwers, trainingsvelden en publieksactiviteiten. Daarnaast vormde het ss Rotterdam de thuisbasis voor de spelers en ook het mediacentrum werd er gevestigd. Rotterdam was in 2015 ook al één van de vier speelsteden tijdens het WK Beachvolleybal en gaf dit met het EK een succesvol vervolg.

IMG_2094.JPG

Nederlands succes was er bij de vrouwen waar het duo Keizer/Meppelink verrassend Europees Kampioen werd. Tot de halve finale speelden zij alle wedstrijden in Rotterdam. In de finale versloegen zij het Zwitserse team Betschart/Hüberli met 2-0. Bij de mannen won het Noorse duo Mol/Sørum de gouden medaille. De beste Nederlandse mannen Brouwer/Meeuwsen werden in de kwartfinale uitgeschakeld.