WK ZitvolleybalNieuwe Luxor TheaterZitvolleybal

WK Zitvolleybal

19 Jul 18 t/m 21 Jul 18

Na het binnenhalen van het EK Beachvolleybal 2018 komt er nog een groot evenement naar Rotterdam: het WK Zitvolleybal zal plaatsvinden van donderdag 19 juli tot en met zaterdag 21 juli 2018 in het Topsportcentrum Rotterdam.

Zitvolleybal is een aantrekkelijke paralympische volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. Het zitvolleybal hanteert – bijna onveranderd – de basiselementen van het volleybal alleen voer je deze zittend in plaats van staand uit.

Bovenhands en onderhands kennen we dan ook in verband met de verplaatsingsproblematiek enkele varianten, maar blijven belangrijke technische onderdelen. Naast aanval en blok zijn vooral de lage verdediging, de dynamiek en hoge snelheid spectaculair. Een sprongservice? Dat mag nou net niet! Het zitvlak of een deel van de romp moet bij bijna elke spelactie contact hebben met de vloer.

Het toernooi werd al 4 keer eerder in Nederland georganiseerd, maar nog nooit in Rotterdam. Het gehele weekend stond al in het teken van volleybal, aangezien eerder al bekend werd dat het WK Beachvolleybal ook in Rotterdam wordt georganiseerd. Dit evenement is ook te vinden in de agenda (16 t/m 21 juli 2018).

Foto: Rob van Apeldoorn

Officiële website