TennisRotterdam Open ITF Future Tennis ToernooiVictoria Tennispark

Rotterdam Open - International Tennis Tournament

20 Aug 18 t/m 26 Aug 18

Op de Rotterdam Open kun je als tennisliefhebber de aanstormende talenten en potentiële toekomstige toppers in actie zien. De Rotterdam Open is een internationaal future toernooi (ITF) voor dames en heren met WTA/ATP ranking. De tiende editie van het toernooi vindt plaats van 20 tot en met 26 augustus 2018 (kwalificaties op 18 en 19 augustus) op Tennispark Victoria in Rotterdam Kralingen. De Rotterdam Open 2018 heeft USD 15.000,- aan prijzengeld voor zowel de dames als de heren.

De Rotterdam Open is na het ABN AMRO World Tennis Tournament het tweede tennisevenement van de Maasstad. In tegenstelling tot het ABN AMRO WTT wordt de Rotterdam Open buiten gespeeld op gravelbanen.

2018
Na een spannende finale pakte de 22-jarige Fransman Manuel Guinard met 6-4 7-6 de titel bij de heren. Topfavoriet Guinard was als eerste geplaatst in Rotterdam. Ook de hoogstgeplaatste speelster bij de vrouwen, Marina Ribera, won in straight sets met 7-5 6-2. 

Bij de dubbels was er Nederlands succes. Het duo Botic van de Zandschulp en Glenn Smits won de finale met 7-5 7-5. Suzan Lamens won met haar Wit-Russische partner Sviatlana Pirazhenka met 6-3 4-6 [10-5].

ITF
Voor veel opkomende tennissers zijn Future toernooien zoals de Rotterdam Open dé springplank naar de wereldtop. De spelers doen op deze toernooien internationale wedstrijdervaring op en kunnen felbegeerde punten voor de wereldranglijst verdienen. Spelers die succesvol zijn op ITF Circuits kunnen toegang krijgen tot de toernooien van de ATP World Tour en WTA Tour.
 
Na een succesvol debuut in 2017, wordt dit jaar voor de tweede keer een internationaal rolstoeltoernooi toegevoegd aan het hoofdtoernooi. Dit toernooi maakt deel uit van de UNIQLO Wheelchair Tennis Tour. De tweede editie van het toernooi vindt plaats van 23 tot en met 26 augustus 2018.
 
Nieuw dit jaar op de toernooiagenda is een Internationaal Padeltoernooi. Uit binnen- en buitenland komen de beste padelspelers hun padelkunsten vertonen. Dit allemaal om internationale punten te scoren voor de wereldkampioenschappen. Padel groeit en trekt veel publiek door de bijzondere rally’s. De eerste editie van het toernooi vindt plaats van 24 tot en met 26 augustus 2018.
 
Rondom de Rotterdam Open 2018 worden door At Vantage Tennis Academy gedurende de gehele toernooiweek veel side events georganiseerd onder het motto “Tennis is voor iedereen, tennis verenigt”, waaronder:

  • Kids Day (22 augustus 2018 van 13:00 – 17:00)
  • Recreatief Dubbel Event (26 augustus 2018)
  • Rood-Oranje-Groen toernooi (Rood en Oranje 25 augustus 2018 en Groen 26 augustus 2018)
  • Tenniskamp (20 t/m 24 augustus 2018)
  • Business Borrel

Alle wedstrijden die tijdens de Rotterdam Open worden gespeeld zijn de gehele week gratis toegankelijk voor het publiek.
 

International Tennis Tournament Rotterdam Open

Officiële website