HardlopenNN Marathon RotterdamErasmusbrug

AFGELAST - NN Marathon Rotterdam

04 Apr 20 t/m 05 Apr 20

De 40ste NN Marathon Rotterdam, oorspronkelijk gepland op 5 april en vroegtijdig vanwege de coronacrisis verschoven naar 25 oktober, gaat dit jaar definitief niet door. De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met Covid-19 maken het helaas onmogelijk het evenement te organiseren
 

Naar het evenement in oktober

-- Oorspronkelijke bericht --

In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 april 2020 vindt de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. De NN Marathon Rotterdam is al jaren het grootste tweedaagse sportevenement van Nederland! Er is geen andere marathon die de sfeer van de editie in Rotterdam kan evenaren.

Het befaamde parcours van de NN Marathon Rotterdam kent sinds 2018 een nieuwe startlocatie. Dit jaar zullen de deelnemers vanaf de Schiedamsedijk vertrekken. De prachtige route voert langs alle denkbare highlights van Rotterdam. Onderweg staat het publiek rijen dik om de deelnemers aan te moedigen. De finish is op de heroïsche Coolsingel. Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is tevens het parcours van de TBI Business Runs.

Het parcours in Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. 

Parcoursrecords NN Marathon Rotterdam
Marius Kipserum - 2:04:11 (2019)
Tiki Gelana - 2:18:58 (2012)

Op zaterdag 4 april staan er onder andere een Marathon Sport Expo, een kilometerlange en een 2,5 kilometerlange Kids Run en een City Run van een symbolische 4,2 kilometer op het programma. 

Op zondag 5 april is het dan eindelijk zo ver, dan word de gehele marathon gelopen. Vanaf 10.00 zijn de eerste deelnemers te bewonderen!

Officiële Website