BoksenNKnlRotterdam Ahoy

NK Boksen

25 Jun 22 t/m 26 Jun 22

De beste boksers van Nederland komen naar Rotterdam voor de Nederlandse Kampioenschappen! Op 25 en 26 juni boksen de boksers in onze vierkante wedstrijdring om de titel van Nederlands Kampioen 2022. Deze boksring is dit keer geplaatst in Ahoy en is van Olympisch formaat; zo’n 6 bij 6 meter.

In toernooivorm worden over verschillende dagen wedstrijden afgewerkt waardoor er aan het einde één beste bokser per categorie kan worden aangewezen. Deze bokser mag zich Nederlands Kampioen boksen noemen van het jaar 2022!

De Nederlandse Boksbond kijkt ernaar uit om haar atleten te zien schitteren op dit mooie gedeelde podium. Dit NKnl is een prachtig voorbeeld dat sport verbroedert, zelfs over verschillende sportdisciplines.

NKnl
Het NK boksen is onderdeel van het NKnl. Het NKnl is een uniek concept in Nederland waarbij Nationale Kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden. Van 24 t/m 26 juni 2022 wordt in Rotterdam de eerste editie van het NKnl gehouden. Naast de Nationale Kampioenschappen van het boksen, vinden ook die van de Atletiek Unie (KNGU), zwembond (KNZB), de judobond (JBN) en de triathlonbond (NTB) plaats.  

Website evenement