KorfbalKorfbal LeaguefinaleRotterdam Ahoy

UITGESTELD - Korfbal leaguefinale

04 Apr 20

Door de meest recente kabinetsmaatregelen kan de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy (4 april) geen doorgang vinden op de oorspronkelijke datum. Het KNKV onderzoekt of het evenement op een later moment alsnog georganiseerd kan worden.

Over de specifieke afwikkeling van de Cashback World Korfbal League neemt het KNKV uiterlijk maandag 6 april aanstaande een besluit of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

-- Oorspronkelijke informatie --
Heel korfballend Nederland leeft het er hele seizoen naartoe. Ieder jaar spelen de beste vier ploegen uit de Cashback Korfbal Leaugue zinderende play-offs wedstrijden in bomvolle sporthallen. Dit doen ze met maar 1 doel; het bereiken van de Zaalkorfbalfinale in een uitverkocht Ahoy.

Na een zaalcompetitie van 18 wedstrijden blijven de vier beste ploegen uit de Cashback Korfbal Leaugue over. In voorgaande edities wist het Papendrechtse PKC gedurende het gehele reguliere seizoen te domineren. Echter, de afgelopen vier jaar wist er telkens een andere ploeg er met de titel vandoor te gaan. TOP uit Sassenheim wist vaak aan het einde van de competitie te pieken, op moment supreme stond hun achttal als een huis. In de meest recente editie wist Fortuna uit Delft er met de prijs vandoor te gaan. Deze, vooral tactisch sterke equipe, wist de afgelopen twee jaar de finale te bereiken. 

Jarenlang was de 'Road to Ahoy' een begrip voorkorfbalminnend Nederland. Als sportstad zijn wij dan ook trots dat verenigingen, spelers, speelsters en fans opnieuw mogen uitkijken naar dit topsportevenement in een uitverkocht Ahoy.

De Korfbal Leaguefinale keert na vier jaar afwezigheid terug naar Rotterdam Ahoy.

- Sven de Langen, wethouder sport van de gemeente Rotterdam

Bovendien is er dit jaar sprake van een noviteit binnen de korfbalsport. Zo worden er ook verscheidene experimenten doorgevoerd in de Korfbal League.

De spelregelexperimenten op een rijtje:

1. Een groene kaart, gecombineerd met een tijdstraf van vijf minuten.
2. Een wedstrijd wordt geleid door twee scheidsrechters.
3. Een strafworp wordt genomen door degene wiens doelkans verloren gaat.

Benieuwd naar de verder implicaties van deze regels, lees dan verder via onderstaande actieknop.

Informatie ExperimentenOfficiƫle website KorfbalfinaleTickets

Aftermovie Korfbalfinale 2019