RoeienFISA World Rowing CupWillem-Alexander Baan

FISA World Rowing Cup III

12 Jul 19 t/m 14 Jul 19

In 2019 vindt de WC III plaats op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli 2019. De World Cup III 2019 is de opmaat naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020. De verwachting is dat de absolute wereldtop in Rotterdam aan de start staat en er zullen een aantal Nederlandse deelnemers zijn.

Het bestuur van de wereldroeibond (FISA) heeft het derde en laatste wereldbekertoernooi in het voor-olympische jaar 2019 toegewezen aan Rotterdam. 

Enthousiaste reacties
De Rotterdamse Sportwethouder Adriaan Visser reageert enthousiast op het toewijzingsbesluit: “Ik ben heel blij dat zo kort na het geslaagde WK Roeien in 2016 de FISA deze prestigieuze World Cup 2019 aan Rotterdam heeft toegewezen. Het betekent opnieuw een internationale waardering voor de Willem-Alexander Baan..”

KNRB voorzitter Rutger Arisz meldt vanuit Amerika: “In 2007 vond voor de laatste keer een World Rowing Cup plaats in Nederland. We zijn dan ook trots dat de FISA ons het volste vertrouwen geeft om na ruim tien jaar weer zo’n evenement te organiseren. Nog een kleine twee jaar en dan zien we de mondiale wereldtop in Rotterdam.” Ook Judith Tillemans, sponsormanager van Aegon, laat vanuit Sarasota weten dat Aegon als partner van het Nederlandse roeien enthousiast is over de toewijzing van de WC III.

Officiële websiteTickets