BeachvolleybalEK BeachvolleybalKade SS Rotterdam

EK Beachvolleybal

16 Jul 18 t/m 21 Jul 18

Nederland heeft na het succesvolle WK beachvolleybal ook het Europees kampioenschap binnengehaald. De strijd om de Europese titels bij de mannen en vrouwen vindt in 2018 plaats in ons land.

Net als bij het WK die afgelopen zomer in Nederland werden gehouden, is het de bedoeling dat de EK-wedstrijden verspreid door het land worden gespeeld: in Den Haag, Apeldoorn, Utrecht en Rotterdam. In Rotterdam zullen opnieuw beachvelden pronken op de kade naast het ss Rotterdam. De volleyballiefhebbers worden in Rotterdam in ieder geval het meest in hun behoefte voorzien, aangezien het WK Zitvolleybal van 19 juli tot en met 22 juli ook in Rotterdam wordt georganiseerd.

Nederland verwelkomt tijdens dit evenement de beste 64 beachvolleybalteams van Europa. Het belooft één groot spektakel te worden met het Nederlandse duo Keizer/Meppelink dat geldt als één van de favorieten voor de Europese titel. Verder spelen in poule G bij de dames twee Duitse topteams tegen elkaar. Het duo Borger/Kozuch is de nummer 8 van de wereldranglijst en hun landgenoten Behrens/Ittlinger zijn de nummer 4 van de wereld. Ook bij de mannen komt er een Nederlands koppel in actie in Rotterdam, namelijk Van der Ham/Vismans. Daarnaast komen echte wereldtoppers bij de mannen naar Rotterdam met vice-wereldkampioen Doppler/Horst (Oostenrijk) en winnaars van de eerste wereldbeker van het seizoen Plavins/Tocs (Letland).

Voor een aantal dagen zijn er nog kaarten beschikbaar. Kijk op de website van de volleybalbond. 

Let op! Van 16 t/m 23 juli is de Maastunnel in beide richtingen afgesloten. Het wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Reis met metrolijn D of E naar station Rijnhaven en stap over op buslijn 77 naar het beachvolleybalterrein bij ss Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website van de RET

Officiële websiteTicketsRET

Promo EK Beachvolleybal 2018