010MOVES!

010MOVES

10 Jun 18

Het belooft weer een mooi sportspektakel te worden zondag 10 juni op het Schouwburgplein in Rotterdam. Tussen 13:00 uur en 17:00 uur kun je meedoen aan allerlei sportclinics en workshops. Toch liever supporter vanaf de zijlijn? Kom dan genieten van de verschillende demonstraties en optredens. Mensen van alle leeftijden mogen meedoen en deelname is gratis.
 

** PROGRAMMA **
(houd de website in deze gaten voor de laatste updates)

PAARDENSPORT
Het CHIO staat weer voor de deur. Van 21 t/m 24 juni strijkt het paardenspektakel weer neer in Rotterdam. De hindernissen zijn groter dan je misschien denkt. Op 010MOVES kun je er een paar bekijken. Of ga op de foto met de mascotte van het CHIO.

BOKSEN
In de grote boksring worden demonstraties afgewisseld met boksclinics. Durf jij het aan, kom dan naar de ring en leer een paar mooie moves.
Op 17 september kan de echte boksfanaat weer terecht bij het Bep van Klaveren Memorial.

TENNIS
Rotterdam zou Rotterdam niet zijn zonder het ABN AMRO World Tennis Tournament dat ook in 2019 weer plaats zal vinden in Ahoy. De Nederlandse Tennis Bond (KNLTB) staat op 010MOVES met vijf tennis challenges en op het Multiveld kun je een balletje komen slaan.

SCHAKEN EN DAMMEN
Heb je inspiratie opgedaan tijdens het NK Jeugdschaken? Dan kun je tijdens 010MOVES laten zien dat jij de koning(in) bent van het schaken. Of speel een potje dammen bij de loungebanken bij het podium.

MULTIVELD 1
Handbal, hockey, voetbal en korfbal ism verenigingen.

POLSSTOKHOOGSPRINGEN 
Inmiddels niet meer weg te denken van 010MOVES: polsstokhoogspringen. Op zaterdag vinden de eerste kwalificaties plaats van deze internationale wedstrijd op het Stadhuisplein. Op zondag, tijdens 010MOVES, kunnen we genieten van de spectaculaire sprongen in de finales op het Schouwburgplein. Vergeet je camera niet. Want mooie beelden gegarandeerd!

DANS EN MUZIEK 
Op het centrale podium kun je genieten van verschillende dans- en muziekoptredens. 

13:00- 13:45 uur 
Nathi Swing Brasil
14:00- 14:30 uur
Shirma Rouss
14:30-14:45 uur
Toespraak Wethouder
16:00- 17:00 uur
Philharmonisch orkest

ROEIEN
Roeien is echt iets Rotterdams. Met enkele roei(st)ers van wereldklasse, verschillende verenigingen, de Willem-Alexander Baan en natuurlijk het vele water, is de sport niet weg te denken uit onze stad. Doe een roeichallenge met je vriend of vriendin of één van onze andere bezoekers.

FREERUNNING
Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk over obstakels beweegt. Hierdoor ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. En het leuke is: je kan het overal doen. Zo ook op het Schouwburgplein. Er zijn demonstraties, maar je kan ook zelf een sprongetje wagen.

VOLLEYBAL
In juli 2018 zal de kade bij het ss Rotterdam weer worden omgetoverd tot een heus beachvolleybalveld. Van 16 t/m 22 juli is Rotterdam gastheer van het EK Beachvolleybal. Tegelijkertijd wordt in het Nieuwe Luxor Theater gestreden om de titel tijdens het WK Zitvolleybal. De Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) verzorgt tijdens 010MOVES allerlei volleybalactiviteiten.

KAARTEN WINNEN
Net als andere jaren zullen er weer verschillende kaarten te winnen zijn voor allerlei topsportevenementen.

010MOVES is een initiatief van de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport i.s.m. verschillende partners.