VolleybalekvolleybalTopsportcentrum Rotterdam

VERPLAATST - EK Kwalificatie Volleybal Mannen

15 Jan 21 t/m 17 Jan 21

De EK-kwalificatie die het Nederlands mannenteam van 15 tot en met 17 januari 2021 in Topsportcentrum Rotterdam zou spelen kan geen doorgang vinden vanwege de in Nederland geldende coronamaatregelen. De driekamp met Zweden en Kroatië zal hoogstwaarschijnlijk naar mei 2021 worden verplaatst. Over de specifieke speeldata en -locatie is nu nog niets bekend.

Oorspronkelijke tekst

Het derde weekend van januari hoopt het Nederlands mannen volleybalteam kwalificatie af te dwingen voor het Europees kampioenschap 2021. Van 15 t/m 17 januari speelt Oranje de tweede ronde van het kwalificatietoernooi tegen Kroatië en Zweden in Topsportcentrum Rotterdam. De eerste ronde vindt de week ervoor plaats in Kroatië. De poulewinnaar plaatst zich direct voor het EK in Polen, Tsjechië, Estland en Finland. De nummer 2 maakt ook kans zich te plaatsen.

De kwalificatie voor het EK van 2021 zou oorspronkelijk hebben plaatsgevonden middels uit- en thuiswedstrijden eind augustus / begin september. De wereldwijde coronapandemie gooide echter roet in het eten en de Europese bond CEV heeft bepaald dat die wedstrijden geen doorgang konden vinden. In overleg met alle betrokken nationale federaties is besloten de kwalificatie te wijzigen. Er zullen nu in elke poule twee kwalificatietoernooien worden gespeeld. Wat hetzelfde blijft is dat de poulewinnaars uit de zeven poules en de beste vijf nummers 2 zich plaatsen voor het eindtoernooi.

Voor Nederland houdt dat in dat zij het van 8 t/m 10 januari 2021 in Kroatië opnemen tegen het thuisland en Zweden. Een week erna zal de beslissing dus vallen in Topsportcentrum Rotterdam. Ook daar nemen Kroatië, Zweden en Nederland het tegen elkaar op. Het speelschema volgt op een later moment.

Directeur Peter Blangé van Rotterdam Topsport is verheugd het nationale mannenteam weer in zijn stad te mogen ontvangen. “De Lange Mannen hebben een speciale band met Rotterdam. Vorig jaar hebben we twee fantastische evenementen mogen hosten in Rotterdam Ahoy met het OKT en het EK waarop Nederland met uitzinnig volleybalpubliek mooie wedstrijden heeft gespeeld. We zijn blij dat we met deze EK-kwalificatie, ditmaal in Topsportcentrum Rotterdam, hieraan een vervolg kunnen geven.”

175232_RH203948.jpg

Foto: CEV
 

Behalve de organisatoren Estland, Finland, Polen en Tsjechië hebben Servië, Slovenië, Frankrijk, Rusland, Italië, Oekraïne, Duitsland en België zich al geplaatst voor het EK.

Informatie over speelschema en kaartverkoop volgt op een later moment. Houd daarvoor kanalen van VolleybalNL en de Lange Mannen op sociale media in de gaten.