Zwemcentrum Rotterdam

Zwemcentrum Rotterdam

Pal naast de entree van Winkelcentrum Zuidplein bevindt zich Zwemcentrum Rotterdam. Een gloednieuw (januari 2018) 50-meterzwembad. Het bestaande gebouw (met historische waarde) waarin het voormalig deelgemeentekantoor zat, is behouden gebleven. Waarbij de gevel grotendeels behouden is gebleven. De transformatie maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Kraaijvanger Architects heeft het ontwerp van het zwembad gemaakt.

Zwemcentrum Rotterdam heeft twee bassins; een 50-meter wedstrijdbad en een 25-meter doelgroepenbad. Deze zijn los van elkaar te gebruiken en gescheiden door een vaste glazen tussenwand. Door middel van een beweegbare bodems zijn beide baden op verschillende manieren te gebruiken. Bij het 50-meter bad is een tribune aanwezig waardoor er bij evenementen tot 1000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn.

Het bijzondere aan het zwembad is, is dat de bak van het zwembad niet is ingegraven maar op de begane grond staat. Het wateroppervlak is op de eerste verdieping. De privacy van de zwemmers is hierdoor gewaarborgd omdat deze vanaf de straatkant niet te zien zijn.  Op de begane grond zijn winkels, horeca en een stadswinkel te vinden.

Facts & Figures

  • Eerste 50-meterzwembad van Rotterdam
  • OfficiĆ«le opening op 23 februari 2018
  • Twee bassins van 50-meter en 25-meter met beweegbare bodems

Zwemcentrum Rotterdam