AccommodatieCricket

V.O.C. Rotterdamsche Cricket- en Voetbalvereeniging

Bij V.O.C. worden twee sporten beoefend. Voetbal in de wintermaanden (september t/m april) en cricket in de zomermaanden (mei t/m augustus).
 
V.O.C ligt aan het randje van Rotterdam in een prachtige omgeving en heeft een fantastisch clubhuis met alle faciliteiten die je zou willen hebben.
- Erna Truijens - Vrijwilliger bij V.O.C.

Architect Roeland Dreissen ontwierp het clubhuis met een aantal uitgangspunten in zijn achterhoofd. Zo moest het zicht naar alle velden goed zijn, maar in het bijzonder voor het hoofdvoetbalveld en het eerste cricketveld. Door gebruik te maken van glaspartijen en een verzonken balkon aan de belangrijkste twee zijden kunnen mensen die in het clubhuis staan over de hoofden van de mensen die buiten staan heen kijken. Zo hoeft er niks gemist te worden. 

Marco de Vries was de architect die verantwoordelijk was voor de inrichting van het clubhuis. Hij wilde het complex niet de uitstraling meegeven van een kantine maar meer als een sport-sociëteit. Dit deed hij door de langgerekte bar uit te voeren in bamboehout en de muur te bekleden met verschillende soorten hout van het oude sportterrein. Deze wand met stukken reclamebord en tribunezitting zorgt ervoor dat er een mooie sociëteitachtige sfeer hangt. 

Naast alle kleedkamers, vergaderruimtes en de sport-sociëteit zelf is er ook een sporthal aanwezig. Deze hal is in de eerste plaats ontworpen als cricket oefenhal en is de enige vrijstaande hal van zijn soort in Nederland. Vanaf de opening maakt de Nederlandse cricketselectie dankbaar gebruik van de hal.

Facts & Figures

  • Geopend op 4 oktober 2003 door de toenmalige burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten.
  • Indoor sporthal sinds 2003 met een bruikbaar vloeroppervlak van 389 m2 (32.40 m bij 12 m)

VOC, een veelzijdige vereniging