Neptunus Familiestadion

Neptunus Familiestadion

Het Neptunus Familiestadion werd in april 1999 in gebruik genomen en is het modernste honkbalstadion van Europa. Het beschikt over 2.500 vaste zitplaatsen terwijl er op de bovenste ring 26 overdekte relatieunits zijn gecreƫerd voor sponsors waardoor het totaal aantal zitplaatsen op 2.760 komt.

In het stadion zijn naast de 12 kleedkamers voor Sportclub Neptunus, massagekamers en scheidsrechterskleedkamers ondergebracht. Het clubhuis bevindt zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is een business lounge ingericht die wordt benut door de Gouden Drietand Businessclub van DOOR Neptunus. Bovendien is een volledig ingericht krachthonk beschikbaar. De accommodatie beschikt over een lichtinstallatie voor het spelen van avondwedstrijden. Het honkbalstadion is tevens de locatie voor het vermaarde twee-jaarlijkse ENECO World Port Tournament Baseball.

Omdat het terrein van Neptunus de hoofdlocatie was van het WK honkbal in september 2005 kreeg het totale complex een upgrading. Allereerst werd het buitenveldhek naar achteren verplaatst om aan de internationale afmetingen (98m-120m-98m) te voldoen. Ter bescherming van de spelers werd het veld omzoomd door een blauwe padding. Er werd een batters-eye in het mid-outfield geplaatst en aan beide uiteinden kwamen er originele gele foutpalen.
Zowel rond het in- als het outfield werden er diverse armaturen in de lichtmasten bijgeplaatst zodat de lichtsterkte op het gehele veld nu aan alle eisen voldoet.
In juni 2006 wordt een lang gekoesterde Neptunus wens in vervulling gebracht. Op de plaats waar het softbalveld gelegen was wordt een origineel tweede honkbalveld aangelegd. De softbalaccomodatie is reeds verhuisd naar het voormalige voetbaltrainingsveld.

Het hoofdveld van de voetbalafdeling is in de zomer van 2005 voorzien van een kunstgrasmat volgens de laatste normen..


Facts and Figures

  • 1 hoofdveld
  • oppervlakte 98m-98m
  • 2500 zitplaatsen 
  • De accomodatie beschikt over een lichtinstallatie voor het spelen van avondwedstrijden

Stadion in vogelvlucht