Verenigingen Verenigingen

Budokan Rotterdam

Budokan Rotterdam

Eind 2004 is dit initiatief op het gebied van judo van start gegaan. Topjudoka's uit Rotterdam en de Regio trainen op een aantal momenten per week met elkaar bij Budokan Rotterdam.

Het initiatief voor Budokan Rotterdam is genomen door Chris de Korte. Hij heeft samen met Rotterdam Topsport en Sport en Recreatie een plan ontwikkeld waarbij de aanwezige topsporters en judo talenten uit Rottterdam en de regio met elkaar trainen en als team uitkomen bij het NK voor clubteams. Het bestuur van de stichting Budokan Rotterdam bestaat uit Renee van der Graaf (secretaris), Ruud Rijkers (penningmeester) en Dave de Held (voorzitter).

Budokan Rotterdam zorgt ervoor dat er een optimale omgeving is waarin topsport bedreven kan worden. Dat wil zeggen dat er goede judotrainers op de mat staan die fulltime met de judoka's actief zijn, dat er een krachttrainer is, en dat het medische gedeelte optimaal wordt verzorgd en dat er een juiste sfeer is om topsport te bedrijven.

JTS Rotterdam zorgt er samen met de Judobond Nederland en vele judoscholen uit de regio voor dat er ook een goede jeugd opleiding is. Vele bekende judoscholen uit de omgeving sluiten zich aan bij het JTS plan van Budokan Rotterdam.

De trainers van Budokan Rotterdam hebben al vele jaren judoka's afgeleverd aan de Europese, Wereld en Olympische top.

Lees meer »

HARO Rotterdam

HARO Rotterdam

10 jaar geleden heeft Stichting HARO (Handbal Associatie Rotterdam & Omstreken) het levenslicht gezien. HARO heeft de afgelopen periode meerdere Rotterdamse handbaltalenten opgeleid voor het allerhoogst haalbare niveau voor Nederlandse clubteams, namelijk de BENE Liga. Spelers als Dani en Jordy Baijens, Dimitri van den Hoed, Mike Tadey, Lazar Popov komen momenteel uit op dit niveau en hebben hun roots bij het Rotterdams HARO.

Na drie seizoenen afwezig geweest te zijn in de Nederlandse eredivisie heeft het Heren team van HARO afgelopen seizoen de stap naar dit niveau wederom gemaakt. Een periode van drie jaar onder het leiderschap van Piotr Konitz werd daarmee succesvol afgesloten,
Onder leiding van Miki Zornic en Danny Baijens zullen ze dit seizoen trachten zich minimaal te handhaven om dan later eventueel de stap te maken naar de BENE Liga. Een ambitieus doel maar gezien de jonge getalenteerde spelersgroep zeker geen onmogelijk doel.

Naast een Heren Seniorenteam op eredivisie niveau heeft het Rotterdamse HARO ook een Heren A team in competitie, dit team komt uit in de Jeugddivisie. Deze jonge talenten zullen klaargestoomd worden om later deel uit te kunnen maken van het vlaggenschip.

Spelers van het eerste team verzorgen in samenwerking met de gemeente Rotterdam handbalclinics op de basisscholen in het Rotterdamse. Zo werken we mee aan het uitdragen van onze mooie sport en helpen we andere Rotterdamse handbalverenigingen aan nieuwe jeugdleden die zich later als talent wellicht weer terugvinden in één van de HARO-selecties.

HARO speelt zijn thuiswedstrijden in de sporthal van het Albeda college aan de Haastrechtstraat op zaterdagavonden. Kom gerust eens langs om ze aan te moedigen.

Lees meer »

Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam

Sparta is opgericht in 1888 en is daarmee de oudste club in het betaald voetbal in Nederland. Slechts elf amateurclubs in Nederland zijn ouder dan Sparta. Aan het begin van de twintigste eeuw was Sparta een van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ook in de tweede helft van de jaren vijftig beleefde de club een topperiode.

Lees meer »

Rotterdam Volleybal

Rotterdam Volleybal

Fusion is momenteel de grootste volleybalvereniging van Rotterdam. De vereniging is ontstaan uit een fusie van VCO/Ervea en Alexandria ’66. De naam ‘Fusion’ geeft de fusie weer tussen beide verenigingen. De club telt inmiddels 250 leden, waaronder 100 jeugdleden. Fusion is een gezonde sportvereniging met gezonde ambities. In het kort komen die erop neer, dat Fusion op een zo hoog mogelijk niveau wil presteren, zonder afbreuk te doen aan het verenigingsbelang, namelijk dat ieder zich op zijn of haar eigen niveau met veel plezier kan ontspannen. Het eerste herenteam is bekend onder de naam Rotterdam Volleybal. 

Website
Twitter

Lees meer »

Forward Lease Rotterdam

Forward Lease Rotterdam

Forward Lease Rotterdam is de oudste club van Rotterdam en behoort ook tot de oudste van Nederland. De vereniging is opgericht in 1954 onder de naam A.M.V.J. Rotterdam.
Aan de opleiding van basketballers heeft Forward Lease Rotterdam altijd hard gewerkt. Dat bleef niet zonder resultaten. In alle jeugdcategorieën bij de jongens werden nationale titels behaald.
Vanaf seizoen 2012-2013 heeft de organisatie nog sterker ingezet op de begeleiding van talenten zowel in hun basketbal- als hun studievaardigheden. Daarvoor is een strategisch plan geschreven voor de periode tot en met 2015. Het Eredivisieteam speelt momenteel onder de naam Challenge Sports/Forward Lease Rotterdam. Het doel van Forward Lease Rotterdam is dan ook om Jonge Nederlandse spelers op het hoogste niveau ontwikkelen qua basketbal én educatie.

Lees meer »

HC Rotterdam

HC Rotterdam

HC Rotterdam (opgericht 16 september 1925) is met 2500 leden één van de grootste hockeyclubs van Nederland. En tevens de succesvolste hockeyclub van Rotterdam.

De club telt drie water- en vier zandingestrooide kunstgrasvelden. Het terrein is sinds de verhuizing in de zomer van 2001 gelegen aan de Hazelaarweg in Rotterdam-Schiebroek. HC Rotterdam heeft de beschikking over een eigen hockeystadion met een maximale zitcapaciteit van 3.800 personen Het was in november 2001 het toneel van de strijd om de Champions Trophy voor mannen, in 2005 gastheer van het wereldkampioenschap voor junioren (onder 22 jaar) en in 2008 opnieuw voor de Champions Trophy. Ook is het gastheer geweest van de Euro Hockey League finales en de World Hockey League. In 2014 stond het complex in het teken van het officiële WK voor veteranen in 8 categoriën.

Lees meer »

Feyenoord

Feyenoord

Feyenoord is een professionele voetbalclub uit Rotterdam, opgericht op 19 juli 1908, die uitkomt in de Eredivisie. De stadionclub staat erom bekend een club van het volk te zijn. De thuisbasis is het Stadion Feijenoord, dat in de volksmond De Kuip wordt genoemd. De traditionele uitrusting van Feyenoord bestaat voornamelijk uit een rood-wit tenue. De voetbalploeg is een van de drie traditionele topclubs in Nederland.

Lees meer »

Victoria Squash Rotterdam

Victoria Squash Rotterdam

Victoria Squash is al meer dan 65 jaar een van de toonaangevende squashverenigingen in Nederland. Op landelijk niveau behoren onze teams al decennia lang tot de absolute top, zowel bij de dames als bij de heren. Het spelen van leagues is de ideale aangelegenheid om je krachten re meten met andere squashers van gelijke sterkte binnen de vereniging. Ook is er fysiotherapie aanwezig bij Victoria, Nieuw Rotterdams Peil Sportmedisch Centrum. Dit is een jong en innovatief sportmedisch centrum waarin een krachtenbundeling plaatsvindt van medische en paramedische specialisten en heeft twee dagen in de week spreekuur. Verder kunt u bij Victoria uw squashniveau verbeteren met een professionele trainer. Natuurlijk kunt ook na het werk en in het weekend met zijn tweetjes gezellig een balletje komen slaan. Kortom kom snel eens langs!

Lees meer »

S.B.V. Excelsior Rotterdam

S.B.V. Excelsior Rotterdam

Excelsior werd opgericht op 23 juli 1902 door een groepje Kralingse vrienden dat in die tijd al regelmatig bijeenkwam op Woudestein om met elkaar te voetballen. Er is sinds de oprichting een heleboel gebeurd in de historie van Excelsior. De club wordt vaak omschreven als 'sympathiek, gemoedelijk en gezellig'. Op Woudestein kom je geen vedetten tegen, arrogant gedrag wordt snel de kop ingedrukt. Excelsior mag dan al lang niet meer de club van oud papier zijn, de sfeer is ondanks het gemoderniseerde stadion amper veranderd. Bij Excelsior kun je nog steeds in een gezellige ambiance genieten van leuk voetbal.

Lees meer »

Skadi

Skadi

De Rotterdamse Studenten Roeivereniging “Skadi” is opgericht in 1926 en telt op dit moment ruim 650 leden. Na de fusie in 1976 met de niet-corporale vereniging Hades is Skadi uitgegroeid tot een grote, succesvolle vereniging. In 1996 werd de eerste gouden medaille gehaald op de Olympische Spelen van Atlanta in de Holland 8. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Maaike Head de tweede gouden medaille voor Skadi veroverd in de lichte dames dubbeltwee. Kortom, Skadi is niet meer weg te denken uit de top van het Nederlandse (studenten)roeien.
In 2006 werd de Varsity, de prestigieuze studentenroeiwedstrijd naar een voorbeeld van de Boatrace tussen Oxford en Cambridge, voor de 4e keer gewonnen. Er zouden er de jaren erna nog 4 overwinningen volgen, waarmee een uniek record werd gevestigd. Nooit eerder won dezelfde ploeg 5 maal op rij. Drie van de roeiers zaten in de Holland 8 tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008, waar de ploeg net naast het eremetaal greep.
Op dit moment ondersteunt Skadi haar talentvolle roeiers in de weg naar de top door middel van coaching, trainingskampen en professioneel materiaal. Door middel van het Regionale Talent Center Zuid-Holland wordt extra coaching aangeboden aan talentvolle roeiers.

Bij Skadi wordt er zowel aan topsport als aan breedtesport gedaan. Dit uit zich in twee verschillende sectoren binnen de vereniging:

Wedstrijdsector
De wedstrijdsector is de sector op Skadi waarin de roeiers uitkomen op nationale en internationale wedstrijden. Roeien in deze vorm is topsport, een krachtmeting op het water, waarbij de roeier zichzelf continu verbetert en het beste uit zichzelf haalt. Binnen enkele jaren kan bij Skadi een beginnende roeier uitgroeien tot een roeier van Olympische allure.

Competitiesector
De competitiesector staat bekend om zijn ongedwongen karakter. Er is voor ieder wat wils, elke ploeg en roeier kan zelf in vullen wat hij/zij wil. Een keer per week trainen en voor de rest gezellig aan de bar hangen, prima! Ook voor roeiers met meer ambities zijn er volop mogelijkheden om op competitief niveau mee te varen in klassementen en op toernooien.

Lees meer »

Unity'99

Unity'99

Unity99 beoefent het Wado Ryu karate.
Wado betekent de weg van de vrede en karate betekent lege hand. Dit betekent dat Wado Ryu karate een krijgskunst is waarbij zonder wapens getraind wordt. (Wel wordt er getraind op verdedigen op gewapende aanvallen). Het Wado Ryu karate is naast het Shotokan, Kyokushinkai, en de Goju Ryu Een van de meest beoefende stijlen van Nederland.

De bedoeling van het karate is het toedienen van gerichte stoten en trappen naar gevoelige delen van het lichaam van de tegenstander en het vermijden van dergelijke treffers door aanvallen van de tegenstander te ontwijken en/of blokkeren. Bij Wado Ryu karate wordt geleerd om technieken tot vlak voor het doel uit te voeren. Karate is een krijgskunst waarbij in eerste instantie de nadruk ligt op arm en beentechnieken als stoten. slagen, trappen en blokkeringen allen uitgevoerd in een goede houding. Later komt daar o.a. het werpen, balansverstoren en controleren bij.

U kunt bij ons alle facetten van het karate beoefenen. U kunt meedoen aan examens en wedstrijden, maar u kunt de sport bijvoorbeeld ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen.
Wij geven karatelessen voor jeugd vanaf 7 jaar en volwassenen.
Onze sportschool is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (K.B.N.) en het NOC*NSF.

Lees meer »

TPP Rotterdam

TPP Rotterdam

TPP Rotterdam is een relatief jonge, ambitieuze zaalvoetbalvereniging uit Rotterdam. Vanaf het ontstaan in 2003 stootte de club in zeven jaar door van de regionale KNVB-competities naar de landelijke eredivisie. Daarmee is TPP Rotterdam de hoogst spelende echt Rotterdamse zaalvoetbalclub. Het beleid van TPP Rotterdam is erop gericht om vanaf nu deel uit te maken van de top van de eredivisie. Deze ambitie wordt gedeeld door, Rotterdam Topsport en de Koninklijk Nederlandse Voetbalbond (KNVB).TPP Rotterdam heeft zich in de eerste jaren in de eredivisie direct laten gelden en al in het eerste jaar leidde dat tot een finale plaats in de play-offs, CFE uit Eindhoven bleek een te sterke tegenstander. In het tweede jaar was het wederom CFE die in de halve finale van de play-offs een maat te groot was. Afgelopen seizoen heeft TPP Rotterdam de ambitie voor het behalen van play-offs bijgesteld en lag de nadruk op de ontwikkeling van jeugd en het maatschappelijke plan, ook de organisatie lag onder het vergrootglas. De bedoeling was om hier sterker uit te komen en met meer slagkracht de toekomst tegemoet te treden. Dit alles is heel goed uitgepakt.

Verder is TPP-Rotterdam een maatschappelijk betrokken vereniging, welke zich zeer bewust is van haar signaleringsfunctie. TPP-Rotterdam traint sporters, maar kijkt vooral ook naar de mens achter de zaalvoetballer. TPP-Rotterdam is van mening dat door middel van zaalvoetbal en een persoonlijke benadering, jongeren een toekomst geboden kan worden met meer kansen.

Als voorbeeld daarvan is het goed om een aantal zaken eruit te lichten. TPP Rotterdam heeft structureel een aantal projecten opgezet met belangrijke partners; met Rotterdam SportSupport is een SSV( SchoolSportVereniging) opgericht om kinderen op het BasisOnderwijs aan het zaalvoetballen te krijgen. Dit gebeurt twee keer per week. Verder is er met datzelfde Rotterdam SportSupport twee jaar geleden een zeer succesvolle scholencompetitie opgericht waarbij onder de vlag van TPP Rotterdam in eerste instantie acht teams van acht voortgezet onderwijs scholen op Rotterdam Zuid tegen elkaar speelden.
Voor komend seizoen breidt TPP Rotterdam uit naar West en zullen namens TPP Rotterdam veertig teams deelnemen.
Bovendien is TPP Rotterdam ook een samenwerking met het Ministerie van Veiligheid en Justitie aangegaan om met een groep jongeren in de leeftijd van 12-17 jaar een traject op te starten waarbij deze jongeren intensief begeleidt worden. Het is de bedoeling dat een groot deel uiteindelijk aansluit bij de vereniging als volwaardige leden met eigen teams in de reguliere competieties.
Als laatste werkt TPP Rotterdam samen met Rotterdam Topsport als het gaat om talentontwikkeling, er blijkt een enorm zuigende werking uit te gaan van het succes van het eerste team en de eerder genoemde scholencompetitie en dit heeft geleid tot een talententeam opgezet door spelers/ technische staf en bestuur in overleg met de deelnemende scholen.

Voor het komende jaar heeft de vereniging zich tot doel gesteld om op alle terreinen mee te doen om de prijzen, dat geldt zowel op prestatief als op maatschappelijk vlak. Meedoen om het kampioenschap van Nederland met het eerste team, de Meer dan Voetbal Award binnenhalen waarvoor TPP Rotterdam genomineerd is, kortom een spannend jaar voor eenieder die betrokken is.

Voor TPP-Rotterdam staan de volgende kernpunten hoog in het vaandel:

•  Alle Rotterdammers verbinden door zaalvoetbal
•  Waardering voor wie we zijn en waar wij voor staan, mensen zichtbaar maken
•  Kansen creëren voor een ieder die met ons de verbinding aangaat

TPP-Rotterdam heeft Giovanni van Bronckhorst vast weten te leggen als ambassadeur. De club en de Giovanni van Bronckhorst Academy zullen in de toekomst gaan samenwerken. De Giovanny van Bronckhorst Academy zet zich in voor kinderen met een leerachterstand. Dat sluit nauw aan bij de nieuwe doelstelling van TPP. Zij gaan zich meer concentreren op het jeugdzaalvoetbal, bijvoorbeeld door deze kinderen deel te laten nemen aan de eerder genoemde  scholencompetitie.

Lees meer »

Rotterdam Atletiek

Rotterdam Atletiek

Rotterdam Atletiek is in 1919 opgericht en heeft ca 750 leden. Hoofdlocatie is de Nenijto (Bentincklaan) maar er wordt ook getraind op de locaties Lange Pad, Varkenoord, Pendrecht en Delfshaven.

RA, met vrouwen- en mannen teams uitkomend in de eredivisie van Nederland, behoort sinds tal van jaren tot één van de topclubs van Nederland. Vele grote atleten zijn uit RA voortgekomen, waaronder Nelli Cooman (60/100 m), Letitia Vriesde (800 m) maar recent ook Judith Vis (110 m horden), Patrick van Luik (100/200 m) en Robert Lathouwers (800 m, Sportman van het jaar 2008 Rotterdam).

Centraal in het Topsportbeleidplan staat een intergraal jeugdontwikkelingsplan (het Canadese Long Term Athlete Development) dat naast het ontwikkelen van (top)talenten ook gericht is op het op vroege leeftijd binden en behouden van breedtesporters en recreanten voor de atletieksport.

Naast haar interne activiteiten omvat het programma van RA ook deelname aan het landelijke programma Colours of Athletics om allochtone jeugd te binden aan atletiek, samenwerking met atletiekverenigingen in de regio en participatie in schoolsportverenigingen (Pendrecht en Delfshaven) in Rotterdam.

Rotterdam Atletiek is een vereniging die draait op vrijwilligers. Alle taken binnen Rotterdam Atletiek worden uitgevoerd door vrijwilligers, of het nu om functies binnen het bestuur of commissies gaat, om trainers of om het exploiteren van de kantine. Het beleid is er op gericht om de werkzaamheden onder zo veel mogelijk mensen te verdelen. Het voordeel daarvan is dat het vrijwilligerswerk behapbaar blijft voor de vrijwilligers en dat we met elkaar betrokken zijn bij de vereniging.

Lees meer »

Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus

Neptunus is in 1900 gestart als voetbal club maar tijdens de tweede wereldoorlog kwam er interesse voor honkbal, waarna in 1943 de officiële oprichting plaatsvond. De club heeft gedurende de jaren weten te bereiken dat men op hoog niveau meespeelt. Eind jaren negentig werd het team zelfs betiteld met de naam “The baseballteam of the decade”, wat af te leiden is van het aantal prijzen (17) gedurende de laatste jaren van de twintigste eeuw. Er zijn nu twaalf Nederlandse titels gewonnen en staan er o.a. twaalf Europa Cups in de prijzenkast.

In 1999 is het idee ontstaan om een honkbalschool op te zetten, waardoor sport en studie gecombineerd konden worden. In 2000 heeft, mede door toedoen van Robert Eenhoorn de huidige technisch manager van de Nederlandse Honkbalbond, de uiteindelijke realisatie plaatsgevonden. Op deze wijze is een duidelijk verband ontstaan tussen top- en breedtesport en is de doorstroommogelijkheid voor talenten verbeterd. De club doet er alles aan om de eigen en de toekomstige leden te laten genieten van de sfeer, goede sport en waarschijnlijk nog vele prestaties!

Lees meer »
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij zijn wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. De website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en te optimaliseren. De cookies bewaren geen persoonsgegevens en zijn dus niet aan een individu te koppelen.

Nee, ik geef geen toestemming