Accommodaties Accommodaties

Willem-Alexander Baan

Willem-Alexander Baan

De Willem Alexander baan bevindt zich in de waterberging “Eendragtspolder” als onderdeel van het recreatie gebied Rottemeren. De roeibaan is in samenwerking met de FISA zodanig ontworpen dat voldaan is aan de hoogste eisen voor het internationale roeien. De baan omvat alle faciliteiten voor Olympische Spelen . Door haar ligging is de roeibaan plus faciliteiten naast de primaire functie voor de roeisport ook geschikt voor allerlei andere sporten, zoals kanoën, fietsen, lopen, triatlon, skeeleren etc...

De baan kent 4 speerpunten:

• Trainingscentrum voor (top)roeiers en breedtesporters,
• Locatie voor wedstrijden op alle niveaus,
• Centrum voor breedtesport van andere sporten naast roeien,
• Innovatie centrum voor verbetering van de roeisport, zowel wedstrijdomstandigheden als trainingsmogelijkheden.

Gebiedsontwikkeling
Waterberging, recreatie en (top)sport, een unieke combinatie die tot stand komt in de Eendragtspolder. Een gebiedsontwikkeling waarin de Willem-Alexander Baan een prominente plaats krijgt. De herinrichting van de Eendragtspolder is een samenwerkingsproject van provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren, gemeente Zuidplas en gemeente Rotterdam. De roeibaan is gefinancierd door de gemeente Rotterdam.

Lees meer »

Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy

Het Sportpaleis van Ahoy vormt samen met Ahoy Plaza, de Beurs- & Evenementenhallen en het Congres- & Vergadercentrum een voor Nederland unieke accommodatie met vele mogelijkheden. Zeker met een vernieuwd Sportpaleis met een capaciteit van ruim 15.000 bezoekers en met voldoende parkeergelegenheid, catering, beveiliging en overige faciliteiten, kan moeiteloos een succesvol evenement neergezet worden. Jaarlijks terugkerend sportief hoogtepunt in het Sportpaleis is het ABN AMRO World Tennis Tournament, het grootste indoor herentennistoernooi ter wereld. De Korfbal League Finale, de Rabobank Zesdaagse van Rotterdam en de Davis Cup zijn enkele voorbeelden van topsportevenementen in Ahoy.

Lees meer »

Sparta Stadion - het Kasteel

Sparta Stadion - het Kasteel

Sparta dankt z´n bijzondere positie in Nederland zeker aan z´n karakteristieke thuishaven Het Kasteel. De eerste versie van het stadion is gebouwd in 1916. In 1999 is het stadion voor het laatst verbouwd naar de huidige capaciteit. Binnen het complex zijn 2.000 vierkante meters kantoren en 2.500 vierkante meters bedrijfsruimten gerealiseerd. Het stadion geeft een economische en sociale impuls aan de wijk Spangen, waar niet alleen één keer per veertien dagen gevoetbald wordt maar waar dagelijks allerlei activiteiten zijn. Het gerestaureerde Kasteel speelt nu een belangrijke rol bij activiteiten van de deelgemeente Delfshaven.

Lees meer »

Neptunus Familiestadion

Neptunus Familiestadion

Het Neptunus Familiestadion werd in april 1999 in gebruik genomen en is het modernste honkbalstadion van Europa. Het beschikt over 2.500 vaste zitplaatsen terwijl er op de bovenste ring 26 overdekte relatieunits zijn gecreëerd voor sponsors waardoor het totaal aantal zitplaatsen op 2.760 komt.

In het stadion zijn naast de 12 kleedkamers voor Sportclub Neptunus, massagekamers en scheidsrechterskleedkamers ondergebracht. Het clubhuis bevindt zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is een business lounge ingericht die wordt benut door de Gouden Drietand Businessclub van DOOR Neptunus. Bovendien is een volledig ingericht krachthonk beschikbaar. De accommodatie beschikt over een lichtinstallatie voor het spelen van avondwedstrijden. Het honkbalstadion is tevens de locatie voor het vermaarde twee-jaarlijkse ENECO World Port Tournament Baseball.

Omdat het terrein van Neptunus de hoofdlocatie was van het WK honkbal in september 2005 kreeg het totale complex een upgrading. Allereerst werd het buitenveldhek naar achteren verplaatst om aan de internationale afmetingen (98m-120m-98m) te voldoen. Ter bescherming van de spelers werd het veld omzoomd door een blauwe padding. Er werd een batters-eye in het mid-outfield geplaatst en aan beide uiteinden kwamen er originele gele foutpalen.
Zowel rond het in- als het outfield werden er diverse armaturen in de lichtmasten bijgeplaatst zodat de lichtsterkte op het gehele veld nu aan alle eisen voldoet.
In juni 2006 wordt een lang gekoesterde Neptunus wens in vervulling gebracht. Op de plaats waar het softbalveld gelegen was wordt een origineel tweede honkbalveld aangelegd. De softbalaccomodatie is reeds verhuisd naar het voormalige voetbaltrainingsveld.

Het hoofdveld van de voetbalafdeling is in de zomer van 2005 voorzien van een kunstgrasmat volgens de laatste normen..

Lees meer »

Stadion Feijenoord - de Kuip

Stadion Feijenoord - de Kuip

De Kuip is een multifunctioneel complex met ruim 50.000 zitplaatsen, waarvan de meeste overdekt. Natuurlijk is De Kuip bekend als de thuishaven van Feyenoord, maar niet alleen voetbal staat centraal. Mede door de aanwezigheid van het Maasgebouw kunnen sport, cultuur en vermaak worden gecombineerd. Zo bestaat de mogelijkheid om in restaurant De Kuip Eten en Drinken te lunchen, dineren of te borrelen. De professionele medewerkers van het Congres- en Evenementencentrum adviseren u graag over de mogelijkheden om evenementen, popconcerten, themafeesten, zakelijke bijeenkomsten, personeelsfeesten, congressen, vergaderingen, etc te organiseren in De Kuip. Als gevolg hiervan kan De Kuip zich dan ook het meest populaire stadion van Nederland noemen. Gecombineerd met de uitstekende ligging, 5 minuten vanaf de A16, gratis parkeergelegenheid en goed bereikbaar met de Tram (lijn 23) is Stadion Feijenoord een ideale locatie voor iedere bijeenkomst.

Voor meer technische informatie over de Kuip, klik hier.

Lees meer »

Topsportcentrum Rotterdam

Topsportcentrum Rotterdam

Topsportcentrum Rotterdam biedt de (top)sport en het verenigingsleven een ideale basis voor alle indoor sporten, zowel voor trainingen als voor competitiewedstrijden en evenementen. Het bestaat uit een topsporthal met een capaciteit van maximaal 2500 toeschouwers, een breedtesporthal, horeca-promenade, businesslounge, etc.

De eerste teams van Rotterdam Basketbal, Rivium Rotterdam Volleybal, TPP Rotterdam en Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam (allen eredivisie) spelen hier hun thuiswedstrijden. Door de aanwezigheid van Rotterdam Topsport, het Olympisch Netwerk Rotterdam, het Sportmedisch Centrum en een fysio-therapiepraktijk in het complex kan het "The Home of Sports" in "Your Sports City" genoemd worden!

Lees meer »

Hockey Club Rotterdam

Hockey Club Rotterdam

Hockey Club Rotterdam is opgericht op 16 september 1925 en is de grootste hockeyclub van Nederland en tevens de succesvolste hockeyclub van Rotterdam.

De club telt drie water- en vier zandingestrooide kunstgrasvelden. Het terrein is sinds de verhuizing in de zomer van 2001 gelegen aan de Hazelaarweg in Rotterdam-Schiebroek. HCR heeft de beschikking over een eigen hockeystadion met een maximale capaciteit van 10.000. Het was in november 2001 het toneel van de strijd om de Champions Trophy voor mannen, in 2005 gastheer van het wereldkampioenschap voor junioren (onder 22 jaar) en in 2008 opnieuw voor de Champions Trophy. Ook is het gastheer geweest van de Euro Hockey League finales.

Accommodatie

- Drie watervelden (Stadion en Veld 1-2)
- Vier zand-ingestrooide velden (Veld 3-6)
- Overdekte tribune Stadion
- Ruim clubhuis met volledige horecafaciliteit

Lees meer »

V.O.C. Cricketcomplex

V.O.C. Cricketcomplex

De accommodatie aan de Hazelaarweg dient vanzelfsprekend in de eerste plaats te voorzien in de sportbehoefte van onze leden. Omdat V.O.C. zowel een voetbal- als een cricketvereniging is, zijn wij het gehele jaar geopend. In grote lijnen kan men stellen dat de club van mei tot en met augustus ingericht is als cricketaccommodatie en in de maanden september tot en met april als voetbalaccommodatie. Van enige overlap is altijd sprake, omdat de voetbal- en cricketbond hun programma's niet op elkaar afstemmen.

Sinds 1 september 2003 is de V.O.C. sporthal in gebruik. Met een bruikbaar vloeroppervlak van 389 m2 ( 32.40 m lang en 12 m breed ) is de hal voor vele doeleinden te gebruiken. In eerste instantie is de hal gebruiksklaar gemaakt voor indoor cricket trainingen. Naast het Nederlands elftal en de geselecteerde jeugd hebben vele cricketclubs inmiddels de weg naar de hal gevonden. Als icing on the cake mochten wij in de zomer van 2004 gastheer zijn van het Australische team en het team van India. Alle gebruikers van de hal (inclusief de nationale en internationale toppers) zijn tot nu toe zeer tevreden. De hal, wanneer cricketklaar, bestaat uit 3 netten met een fantastische batting ondergrond. Bij een hallengte van 32.40 m is er een flinke ruimte voor de aanloop van de bowler. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een BOLA bowlingmachine.

Lees meer »

Stadion Excelsior - Woudestein

Stadion Excelsior - Woudestein

Stadion Woudestein is de thuisbasis van de voetbalclub Excelsior, uitkomend in de Jupiler League. Na de verbouwing in 2000 is het huidige vernieuwde stadion ontstaan. Het stadion biedt in totaal aan 3531 bezoekers plaats en heeft daarnaast diverse trainingsfaciliteiten.


Lees meer »

Victoria Tenniscomplex

Victoria Tenniscomplex

Victoria heeft op haar sportcomplex de mogelijkheid om de sporten hockey, tennis en squash te bedrijven.
De afdelingen Tennis en Squash verhuren ook banen aan niet-leden. Tevens bestaat de mogelijkheid om delen van het complex te huren bij de vereniging. Victoria verhuurt een sporthal voor voetbal, badminton (4 banen), volleybal (3 banen), indoor-cricket of voor trainingen. Ook buitenvelden zijn beschikbaar voor verhuur: 2 grasvoetbalvelden, 1 hockey waterkunstgrasveld en een kunstgrasveld.

In de accommodatie zijn 2 VIP rooms te huren voor groepen van maximaal 10-20 personen. Ook catering behoort hier tot de mogelijkheden. Deze VIP rooms lenen zich uitstekend voor een combinatie van werk en sport met afsluitend de mogelijkheid voor een prima diner.

Lees meer »
Deze website maakt gebruik van cookies

Wij zijn wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. De website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en te optimaliseren. De cookies bewaren geen persoonsgegevens en zijn dus niet aan een individu te koppelen.

Nee, ik geef geen toestemming